ACB

Dos partits en un

ACB. La Penya genera dubtes en el primer temps (42-48), però es destapa després del descans i acaba arrasant un Breogán que s’enfonsa totalment

Joventut 85 Breogán 66

JOVENTUT:Vives (9), Guy (16), Parra (7), Maronka, Tomic (13) -cinc inicial-, Kraag, Busquets, Ribas (3), Ellenson (22), Ventura, Feliz (7) i Birgander (8). 22/49 de 2. 9/27 triples (3 Vives, 2 Guy, 1 Parra, 1 Ribas, 1 Ellenson i 1 Feliz). 14/19 lliures. 48 rebots (12 Ellenson). 13 assistències (5 Vives) i 108 de valoració (30 Ellenson).BREOGÁN:Jugador.PARCIALS:20-27, 22-21 (42-48); 21-5 (63-53) i 22-13 (85-66).

Amb Jarrod Jones, el darrer fitxatge, com a espectador –avui s’entrenen per acoblar-lo als sistemes– la Penya va estrenar-se a l’ACB abans del debut europeu dimarts a l’Olímpic contra el Brescia. El club, per cert, està intentant avançar els partits europeus a les 20.30 h. Ahir els verd-i-negres van mostrar dues cares diferenciades en el mateix partit. En els primers vint minuts el Breogán, que va arrencar amb un 5/5 en triples, va deixar al descobert molts errors defensius i passivitat en les ajudes (9-18). La renda es va disparar als 12 punts (22-34) però abans del descans amb Tomic com a referent dins la pintura i amb el tot terreny Ellenson la Penya va arribar viva (42-48). El que ningú esperava és que el segon temps fos tan diferent, fins al punt que en el tercer quart la Penya va deixar clavats durant els vuit primers minuts els gallecs, que van anotar només cinc punts en tot el període. La dinàmica havia canviat i sobretot el Joventut havia capgirat el marcador (63-53). Ellenson va mostrar la seva millor versió, Parra es va destapar mentre que Tomic i Guy van deixar clar que són els dos referents ofensius. A més, els veterans Vives i Ribas van tornar a demostrar que són dues peces fonamentals per acabar de decantar la balança. Amb el partit totalment trencat els últims minuts va ser de festival i la diferència va ser la màxima coincidint amb el final del partit. Una diferència enganyosa per la igualtat viscuda durant els primers vint minuts.

LES DADES

18
punts
del Breogán en la segona meitat (5 al tercer quart) després d’haver-ne anotat 48 en la primera
19
rebots
ofensius va atrapar la Penya, que va carregar molt el rebot
500
partits
a l’ACB de Tomic, el segon estranger amb més enfrontaments, només superat per Huertas (591)
4.532
espectadors
al Palau Olímpic ahir

A través de la nostra defensa hem aconseguit coses, estàvem anant al darrere i arribant tard sempre
Carles Duran
Ens han anotat 48 punts i en la segona part només 18; crec que no cal dir res més, és el camí que hem de seguir