Eurocopa

Haver après i evitar un ‘Ulm 2’

Bàsquet. Eurocopa. El Joventut arrenca avui la competició (20:45h DAZN) conscient que cal fer una bonalligueta però sobretot estar preparat per als emparellaments a partit únic del tram final

A la vida hi ha entrebancs però el més important és aixecar-se de nou i aprendre la lliçó. És el que sembla que ha fet la Penya després d’acabar el curs passat líder de la lliga regular, al davant dels favorits com la Virtus de Bolonya, el Partizan o el València –ara tots tres a l’Eurolliga–, però després tenir una patinada contra el Ratiopharm Ulm alemany en la primera eliminatòria a partit únic de vuitens al Palau Olímpic, que va ser una galleda d’aigua freda.

Els verd-i-negres, que encara no tindran el debut del nord-americà Jarrod Jones, arrenquen aquest vespre (20.45 h, DAZN) el seu camí a l’Eurocopa conscients que tenen una oportunitat d’or per lluitar per un títol. Entre els candidats al títol hi ha el Gran Canària de Jaka Lakovic o Ferran Bassas, el nou-ric italià Venècia amb Derek Willis, l’ex Baskonia Jayson Granger o l’ex Manresa Sima, però també hi ha altres equips com la revelació del curs passat, el Bursaspor turc, el reforçat París o un Buducnost que sempre és difícil poder superar a Montenegro. La competició repeteix el seu format amb dos grups de deu equips que disputen una lligueta. Els vuit primers classificats passen eliminatòria i s’enfronten pel sistema d’encreuament del millor d’un grup contra el pitjor de l’altre i així progressivament.

La Penya rep avui el Brescia italià, que s’ha quedat a les portes de sorprendre el Milà al Pallacanestro (77-78) i de guanyar el Trento (88-83). Disposa de John Petrucelli com a referent i al seu costat històrics com Kenny Gabriel (ex Panathinaikòs), David Moss o Amedeo Della Valle.

LA PRÈVIA

Sabem el que va passar el curs passat i n’hem après, som ambiciosos, crec que tenim una gran oportunitat de lluitar pel títol
Joel Parra

El Baxi rep el VEF Riga a Europa

Els manresans, que en la primera jornada van guanyar a la pista del Llemotges (73-76), s’estrenen al Nou Congost (21 h, Esport3) contra el VEF Riga letó, que en la primera jornada va perdre a casa contra el Benfica (76-89). Pedro Martínez, que arrossega les baixes de Jou i Babatunde, sap la importància de no fallar a casa per assegurar-se la primera posició del grup i poder passar al Top 16 sense haver de fer una eliminatòria prèvia. Es farà un minut de silenci en memòria de Toni Creus, exdirectiu i exdirector esportiu de principis del 2000.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)