Eurolliga

Una bona defensa guia a l’Spar Girona a Landes (53-58)

Bon inici a l’Eurolliga per part de l’Spar Girona que ha consolidat el seu bon moment de joc amb una bona victòria a la pista del Landes (53-58). La defensa de les de Bernat Canut –43 rebots i 11 recuperacions–ha estat decisiva per tancar un triomf que només ha perillat en els últims minuts.

En el primer període s’ha vist un Spar Girona molt encertat des de la mitja distància. Malgrat fallar dos triples alliberats, les de Canut han pogut córrer per atacar i anar en tot moment per davant del marcador. Els primers minuts, però, hi ha hagut imprecisions per part dels dos equips. Marianna Tolo–5 de 6 en tirs de 2–, ex del Landes, ha liderat l’equip gironí en uns primers vuit minuts anotant vuit punts i amb un rebot ofensiu. El tècnic català ha remogut la banqueta i ha donat entrada a Cornelius, Etxarri i Murphy amb 2:06 al marcador. Turcinovic ha reduït les distàncies amb una bona jugada individual (12-13). Bekah Gardner, l’única a dins del terreny sense ser substituïda, ha respost amb un bon llançament de tres per tornar a posar els quatre punts de diferència. Bradford, sortint de la banqueta, ha posat la màxima a un bon primer quart, des de la línia exterior (14-19).

El segon temps ha iniciat amb la mateixa inèrcia que el primer, amb tirs erràtics. L’Spar no ha pogut aprofitar dos atacs per posar més distància. El Landes, a través de la pivot Magarity, ha tornat a situar-se a dos punts amb un dos més u al pal baix (17-19). El nivell defensiu de l’equip ha anat a més i les locals cada cop havien de botar més per mirar la cistella. Labuckiene i Araújo han estat partícips de la bona defensa interior amb dos bons taps. El mal parcial local l’ha trencat Akhator amb dos punts (19-24) en un quart que ha baixat en picat la puntuació.

Un parcial de (5-0) ha obligat Canut a parar el partit per canviar la dinàmica (22-24). I així ha estat. Drammeh– 5 punts seguits– i amb els contracops de Gardner, han impulsat a un Spar Girona als nou punts (24-33). El parcial ha estat de (2-9) per concloure el quart.

El tercer període, Gardner molt bé corrent i anotant en un contracop ha complicat la reacció local. El partit ha entrat en un estira-i-arronsa, amb bons punts de Gardner i Etxarri per contrarestar els atacs del Landes (28-39).

La tercera falta d’equip ha arribat, de manera accelerada, al minut 3 de joc. Drammeh ha arribat als deu punts des del tir lliure per mantenir la diferència d’onze punts (32-43). El quart tenia una màxima igualtat de 12-12, i Drammeh l’ha trencat amb un gran triple (36-48). Amb 0,5 per concloure el temps, Laia Flores ha tret una bona falta i al tir lliure ha posat el marcador de (40-52).

En els últims deu minuts, les locals han posat la por al cos a l’equip de Bernat Canut amb un tram final reduint la distància fins als 8 punts (50-58).

Amb 1:55 per finalitzar el matx, Flores ha comès una falta antiesportiva i, per sort de les gironines, la jugada només ha acabat amb un punt local. Chery, ha reduït encara més amb una penetració amb 40 segons per acabar (53-58). Canut ha aturat el partit per gestionar un final intens. Arribar al bonus li ha costat déu i ajuda a les franceses que han perseguit, fins al final del partit, a un Girona conservant la possessió (53-58).