Lliga femenina

L’Spar Girona aparca la crisi contra l’Avenida (76-72)

Victòria catàrtica per a l’Spar Girona sobre l’Avenida amb 4.308 espectadors a Fontajau i Tolo decidint el duel a 8 segons (74-69). El 20-2 al primer quart (28-21), amb una 2-3 al darrera després d’haver anotat, permetia l’Spar Girona picar primer liderat per Araújo, que duia 19 punts i 21 de valoració al descans (45-46, Cazorla sobre la botzina). Un 11-0 completat per Araújo a 1:15 dona la iniciativa a l’Uni al final, havent anat 55-64.

Rauxa

Roberto Íñiguez demana minut a 5:32 per acabar el primer quart, amb 11-7 i quan Reisingerová fa la segona. La txeca duia 4 punts (4-5 i 6-7), amb Crvendakic al límit de la possessió obrint el marcador visitant (4-3) i l’Uni amb una bona posada en escena: 15-9 triple de Gardner. Cornelius en transició sumava el seu setè punt (18-9 també de tres). Araújo a 3:30 amb addicional feia el seu 10è punt (23-9) i forçava una pèrdua visitant a camp propi després de la qual feia el tercer triple vermell (26-9 i 20-2 de parcial). La reacció visitant, el 2-12 amb dos tirs lliures de Murphy (28-14), dos triples de Domínguez (26-14 i 28-21) i dues accions seguides de Fassoula (28-18).

Replicades

L’Avenida comença el segon quart amb un 0-9 –5 punts de Cazorla (28-28) i 4 de Fassoula– que suposa el 2-21 i obliga Bernat Canut a recórrer al minut a 7:48 (28-30). 4 punts seguits d’Araújo i el tap de Gardner a Nogic fan bona la pausa, a la qual Canut torna a recórrer a 3:09 després de 6 punts seguits de Mccall (40-40). Flores de tres (36-34) i Araújo i Tolo de 2 mantenien el pols i Reisingerová marxava a 2:55 amb tres faltes –havia sortit a 4:30–, com Carleton a 52,8. Cazorla després de tir lliure fallat per Tolo (13/16 l’Uni i 2/2 l’Avenida) a tauler sobre la botzina feia el 45-46.

Encallades

Cornelius marxa a 7:14 per acabar el tercer quart amb 4 faltes, 3 en la represa (47-52 Domínguez de tir lliure). Fassoula a 6:34 fa pujar la màxima visitant (47-54, temps mort local) perquè el 47-50 de Gardner és la primera cistella en joc vermella des del 40-38 de Tolo. L’australiana amb Fassoula a sobre (4a falta) fa el 50-54 a 4:17 amb addicional i Drammeh a una cama al límit de la possessió respon el triple de Leo Rodríguez (53-57). La quarta de Reisingerová és a 1:50 amb 55-61 després de dues accions seguides de Domínguez i Crvendakic també de prop fa el 55-63 que suposa la màxima blava amb què es tanca el tercer quart.

Èxtasi

Reisingerová fa la cinquena a 8:23 pel final després d’anotar el 55-64 (1/2) i després Canut treu Tolo (57-64) i Gardner cap a dins obliga Íñiguez a demanar minut (59-64 a 7:35). Hi ha dos minuts i mig sense cap punt fins que l’australiana fa el 63-68 a 4 minuts i Etxarri el 66-68 a 3:30 de 6,75 m per provocar l’èxtasi a Fontajau. Tolo, amb tap i suspensió, empata a 68 i Gardner a 1:42 torna a posar l’Uni per sobre a passada de Cornelius al contraatac (70-68). Araújo, sola en transició, fa el seu 23è punt a 1:15 (temps mort d’Avenida) i completa l’11-0.

Carleton falla de dos i Crvendakic de tres, mentre Gardner per la pilota a 27 segons. Tolo permet Fassoula anar a la línia a 19,3 i la grega fa el segon i després de temps mort és Carleton qui fa la quarta sobre Cornelius amb les visitants entrant en bonus a 15,4 Tolo sota de sota a8 segons fa el 74-69 i Domínguez de tres el 74-72. Gardner va a la línia amb 1,3 i fa els dos.