ACB

Feinada amb final agraït

ACB. El Barça es desempallega de l’enganxós Breogán apujant la intensitat defensiva en el darrer quart. El triangle Mirotic-Laprovittola-Nnaji, decisiu

Río Breogán 74 Barça 78

RÍO BREOGÁN:Bamforth (12), Momirov, Hollatz (16), Happ (8), Nakic (5) -cinc-; Nenadic (9), Sergi Quintela (3), Sergi García (7), Lukovic (4), Brajkovic, (6) i Arteaga (4). 6/23 triples (2 Garcia, 2 Hollatz). 23/43 de 2. 10/16 lliures. 30 rebots (9 Happ). 12 assistències (4 Bamforth). 67 de valoració (12 Happ).BARÇA:Paulí (6), Satoransky (7), Laprovittola (13), Mirotic (16), Nnaji (12) -cinc-; Tobey (3), Jokubaitis (5), Kuric (2), Vesely (6) i Kalinic (8). 8/23 triples (3 Laprovittola, 3 Mirotic). 18/29 de 2. 18/27 lliures. 33 rebots (7 Kalinic). 21 assistències (6 Satoransky). 100 de valoració (17 Miorotic, 16 Nnaji).PARCIALS:25-23, 15-20 (40-43); 21-18 (61-61) i 13-17 (74-78).

El Barça, que venia d’una derrota dura a Europa al Palau contra l’Asvel Villeurbanne i de caure en l’ACB a la pista de l’Obradoiro, va obtenir una victòria molt treballada (74-78) contra l’enganxós Río Breogán, un equip coral i amb personalitat que es va mantenir en tot moment dins del partit. L’increment d’intensitat defensiva blaugrana en els darrers minuts va ser clau per explicar la victòria.

El Barça, que tenia les baixes de Higgins, Abrines, Da Silva i, a última hora, de Sanli per una indisposició, va agafar un avantatge de 7 punts en un inici de qualitat (9-16), amb bona circulació, amb Nnaji intimidador sota els cèrcols (8 punts, 2 rebots i un tap) i amb Paulí proactiu (5 punts). El Breogán, però, liderat pel mallorquí Sergi Garcia, es va espavilar amb un 8-2 coronat amb un triple del mateix Garcia (19-19). Temps de Saras. El Barça va acabar el primer quart per sota (25-23). En el segon, es va avançar amb una darrera cistella de Kalinic (40-43).

El Barça va sortir endollat i va dinamitar el rival en els primers dos minuts del tercer quart, amb tres triples: dos de Laprovittola i un de Mirotic (44-52). El temps de Veljko Mrsic, però, va tenir com a conseqüència un altre canvi radical. 10-1 de parcial per al conjunt gallec (54-53) davant d’un rival de sobte espès en atac, fins que, de nou Laprovittola, va clavar un altre triple (54-58). Hollatz, sol, va replicar des de la línia de tres (59-58) contra un Barça irregular (61-61).

Un triple de Garcia i una cistella de Brajkovic van obligar Saras a demanar temps 7 minuts abans del final (67-64). Kalinic, que va fer feina fosca, estava desconegut en els llançaments i Vesely tenia tres faltes. Mirotic i Laprovittola van tornar a la pista al rescat. El Barça, però, tenia una arma guardada. Es va posar la granota de treball, va serrar les dents en defensa i va signar un parcial d’1-10: del 67-64 al 68-74. Kalinic va rebre una tècnica a 1:25 del final per haver simulat en un bloqueig, però el Breogán va desaprofitar l’oportunitat d’empatar (71-74) i un triple de Mirotic va sentenciar (71-77) a pesar d’una rèplica local i 14 segons en l’horitzó (74-77). Falta sobre Kuric, que va anotar el segon (74-78). El Breogán ja no va revifar.