ACB

El Girona, sense fre, passa per sobre el Bilbao (84-59)

Sisè triomf a l’ACB, el quart en cinc partits, del Girona, que per primer cop enllaça tres victòries després de superar el Surne Bilbao a casa amb 5.181 espectadors a Fontajau. Un altre bon partit per als d’Aíto, que signen la victòria més àmplia superant el 79-66 contra el Joventut i el 100-89 amb el Múrcia –les úniques amb doble dígit. El bon moment de l’equip el personifica Roko Prkacin, autor de 12 punts seguits del Girona entre el final del tercer quart i l’inici del quart (66-45) per acabar amb 18 i 20 de valoració, un punt menys que Gasol (19 i 29).

Coral

Jeremiah Hill tancava el primer quart amb una esmaixada a dues mans després de recuperació (22-14), amb els visitants a remolc des de 6,75 m: tres d’Andersson (6-3, 8-6 i 11-9) i un de Reyes (18-14). Colom, Miletic i Taylor donaven els primers avantatges als vermells (6-0), amb 8 jugadors anotant al primer quart (Gasol 1/2 de tir lliure).

Estira i arronsa

Sulejmanovic també anotava de lluny pels visitants al segon quart (22-17), amb Garino a l’inici i fent el 26-17 en transició. Jaume Ponsarnau havia d’aturar el partit a 6:22 per la mitja part (28-17, Prkacin d’ofensiu). Sulejmanovic hi tornava de lluny, ara des de l’altre costat (28-20) i Gasol a 5:13 també anotava de tres, en el seu cas frontal. Dues accions seguides de Rabaseda iniciaven l’intent de remuntada visitant (31-26) i Aíto treia Vila –el dotzè local en sortir(a 2:46)– a defensar-lo, però el 2+1 del president a 41 segons recuperava la màxima (37-26), que Kyser d’alley-oop reduïa per deixar el 37-28 a la mitja part.

La ma del president

El triple de Hakanson a l’inici del tercer quart el respon el Girona amb un 10-0, amb dos triples de Gasol en el pick and pop (42-31 i 47-31). Taylor fa el tercer dels locals (3/10 a la primera meitat) al tercer quart (52-35) i Colom de 6 metres a 4:12 feia el 54-35 (temps mort visitant). Prkacin amb tres accions seguides mantenia el marge (60-42) amb els vermells sense cap titular a pista i, de tir lliure a 4,3, tancava el parcial 62-42).

Un nou ídol

El croat, ovacionat al final del tercer quart i quan marxava a 7:35, seguia fi a l’inici de l’últim (64-45, amb addicional fallat i 66-45 alley-oop al contraatac des d’un rebot seu). Fjellerup a la babalà i a tauler fa el 68-47 quan acabava de rebre la falta (69-47 amb addicional). Colom trepitjant el triple (71-47) una pilota disputada per ell, Fjellerup, Gasol i Miletic, o Taylor (73-50)i Miletic mantenien la flama (75-50) a 5 minuts. Com el president esmaixant a 3:17 (79-52). Fjellerup també l’enfonsava al cèrcol a dos minuts i Ponsarnau, per dignitat, ho aturava a 1:17 amb Miletic anotant fàcil des de la pintura (83-57).