ACB

Tornin quan vulguin

El Barça posa fi a la ratxa del Girona, que havia guanyat quatre partits consecutius i encara no havia perdut el 2023

Els cinc triples seguits sense error dels blaugrana a l’inici del tercer quart obliguen els vermells a anar a remolc

Girona 73 Barça 84

BÀSQUET GIRONA:Taylor (23), Colom (12), Miletic (4), Garino, Gasol (9) –cinc inicial–; Fjellerup, Vila (1), Figueras (7), Prkacin (4), Hill (6), Hanzlik (2) i Sorolla (5). 22/44 de 2, 6/20 triples (2 Taylor i 1 Colom, Gasol, Figueras i Hill), 11/16 tirs lliures, 31 rebots (8 Colom), 13 assistències (6 Colom) i 72 de valoració (22 Taylor).BARÇA:Vesely (6), Kalinic (6), Satoransky (7), Laprovittola (19), Mirotic (16) –cinc inicial–; Da Silva (2), Paulí (3), Sanli (4), Abrines (2), Kuric (2), Jokubaitis (17) i Nnaji. 17/32 de 2, 11/32 triples (5 Laprovittola, 4 Mirotic i 1 Satoransky iJokubaitis), 17/20 tirs lliures, 39 rebots (6 Vesely), 16 assistències (4 Satoransky) i 99 de valoració (21 Mirotic i Jokubaitis).PARCIALS:12-22, 24-13 (36-35), 17-27 (53-62) i 20-22 (73-84).

El Girona va obrir la segona volta a l’ACB amb la primera derrota del 2023, en la primera visita del Barça al club de Marc Gasol el dia que es va registrar la millor entrada en la lliga en què debuta. Els 5.195 espectadors són quatre més que el dia del Joventut, el 3 de gener, en la primera de les quatre victòries seguides dels d’Aíto, que amb la millor ratxa de les darreres setmanes s’allunyaven de la cua i presenten candidatura a disputar una de les places de play-off. I si l’equip hi acaba accedint? I si el rival fos el conjunt blaugrana? Tornin quan vulguin.

El Girona va acabar la primera meitat amb Sorolla donant el segon avantatge als locals –el primer era el 8-6 de Miletic– i, Marc Gasol, va establir la màxima local en el tercer quart de tir lliure (41-37). Els triples de Mirotic (41-40 i 45-48) i Laprovittola (43-43 i 48-56) juntament amb el de Satoransky (47-51) van ser un llistó massa alt per als d’Aíto, que encaixarien un 3-12 anotant només de tir lliure per veure’s deu avall (50-60, Sanli). De fet, seria Marc Gasol qui en la continuació del bloqueig amb Colom obrint-se cap enfora va tallar la ratxa (53-60). L’intercanvi de cops en l’últim quart el va desequilibrar Jokubaitis a 2:48, també des de 6,75 m (65-81), abans que Taylor tanqués el marcador que suposa la vuitena victòria seguida del Barça a l’ACB i la primera derrota gironina de l’any, la segona en les últimes set jornades –l’altra és contra el Baxi Manresa.

Les cinc pèrdues del Girona van marcar la posada en escena (8-14, esmaixada de Mirotic). Els locals van acabar el primer quart amb 8, 11 en la primera meitat (5 el Barça) i el partit amb 16 (15). Laprovittola i Mirotic ja havien estrenat el compte de triples i, després del temps mort a 4:26, Aíto va canviar el cinc a pista –el titular– de cop. Jokubaitis va fer vuit punts entre el final del primer quart (10-22, parcial de 2-16) i l’inici del segon (16-26 esmaixada en estàtic). Dues cistelles de Taylor i dos taps de Miletic van esperonar els vermells, que amb el triple de Figueras (28-32) van ajustar el marcador amb els visitants sobrevivint de 4,6 m: 13-4 amb el 31-32 de Taylor, que amb un triple a tauler replicava el de Mirotic abans que Sorolla tanqués la primera meitat.

Aíto va treure Vila, Figueras i Sorolla a 5:31 amb 60-70 (Jokubaitis amb Gasol al davant) i Taylor va sortir per completar el cinc amb Hill a 5:03 (60-72 Satoransky de 4,6 m). Però Da Silva va enfilar la màxima (60-74) abans que li assenyalessin la tercera antiesportiva del Barça. Abans les havien comès Satoransky en el primer quart (amb 4-6 a 6:43) i Mirotic en el tercer (amb 48-56 a 2:47).

LES DADES

5
pèrdues
del Girona a l’inici (8-14 a 4:26), quan Aíto canvia el cinc de cop –al final del partit són 16
8
triples
fa el Barça en la segona meitat. Eren 3/13 al descans (2/9 els locals) i acaba amb 11/32 (6/20)