ACB

El Barça ensopega a Saragossa (85-83) en una primera meitat per oblidar

L’equip blaugrana ha encaixat un parcial de 46-24 en el primer temps i amb la reacció de la segona part s’ha quedat a les portes de la remuntada

El Barça, sense Mirotic i Higgins que havien quedat fora de la convocatòria , ha ensopegat a Saragossa (85-83) en un partit condicionat per una primera meitat nefasta (46-24). L’equip blaugrana ha reaccionat després de la represa, però ja no ha estat a temps de la remuntada ni d’evitar la quarta derrota a la lliga. Laprovittola (28 punts i 27 de valoració) ha estat el principal artífex de la reacció barcelonina.

El primer quart ha estat marcat per l’aturada de mitja hora per problemes en el marcador, quan es portaven 4:38 de joc, i per la irrupció del gegant de 17 anys Aday Mara (2,20 m), que ha exercit el seu domini dins la zona (19-12). En el segon quart, el panorama s’ha enfosquit per als blaugrana. Al ritme marcat per Sant-Ross, el Saragossa ha posat la directa mentre el Barça patia un autèntic curtcircuit, tant en defensa com en atac. Errades de concentració, tècniques i faltes antiesportives donaven ales als locals, mentre el Barça tancava la mitja part amb un 21% d’encert en tirs de camp. El parcial de 46-24 ho deia tot.

En la segona meitat el Barça ha arrencat amb una altra cara. L’encert en els triples de Laprovittola i Abrines han permès retallar diferències (57-41). Els de Jasikevicius han millorat en el balanç defensiu i han arribat a l’últim quart amb possibilitats de remuntada (69-54). Impulsat pel base argentí, el conjunt blaugrana ha continuat retallant diferències i a 3:56 ha trencat la barrera dels 10 punts (75-66). Amb un triple de Laprovittola s’ha col·locat a només 4 punts (80-76), però el Saragossa s’ha acabat emportant la victòria.