ACB

El Baxi Manresa, frenat per l’arsenal ofensiu del Baskonia (107-92)

El Baxi Manresa ha cedit al recital ofensiu del Cazoo Baskonia (107-92), que ha aprofitat les ensopegades del Barça i el Madrid per escalar fins al lideratge en solitari de la lliga ACB, a més de segellar el bitllet matemàtic per als play-off. El conjunt basc ha guanyat els quatre parcials (27-23, 26-23, 29-25 i 25-21) i als bagencs, que han vist estroncada la ratxa de tres victòries consecutives, el partit se li ha fet massa llarg. L’actuació de Harding (24 punts i 23 de valoració) no ha estat suficient per neutralitzar l’arsenal del Baskonia, tot i que Joan Peñarroya ha dosificat alguna de les seves figures amb vista al decisiu partit de dijous contra l’Olympiacòs, en què es juguen l’accés als quarts de final de l’Eurolliga.

L’equip manresà, amb un Harding desencadenat, ha començat amb molt de ritme (13-17). El Baskonia ha reaccionat després d’un temps mort de Joan Peñarroya i fent gala de la seva efectivitat en els triples ha capgirat el resultat abans de tancar el primer quart amb 27-23, després d’un parcial de 16-6. El segon quart ha començat més defensiu i erràtic, però a la llarga s’ha repetit pràcticament el mateix parcial (26-23) per arribar al descans amb 7 punts de renda per als locals (53-46). Ha estat un quart amb alternatives. L’equip basc, dominant el rebot ofensiu, ha obert forat (38-27), però la tornada a pista de Harding ha tornat a impulsar l’equip català (43-42).

El Baxi Manresa, amb bons minuts de Devin Robinson, ha tingut una bona arrencada en el tercer quart (58-57 i 61-60). Però cada vegada que l’equip bagenc s’apropava en el marcador apareixien els tiradors de triple del rival. El conjunt de Pedro Martínez persistia en l’intercanvi de cistelles i arribava viu a l’últim quart (82-71). Ja en el quart definitiu, l’equip manresà tornava a trencar la barrera dels 10 punts (90-81) després d’una entrada de Badio. Es repetia la història i el Baskonia tornava a clavar un triple després d’un temps mort i enfilava definitivament el camí de la victòria.