Lliga femenina

L’Spar Girona supera el Cadí (54-66) en el desenllaç de la lliga regular

Spar Girona - Barça CBS i Avendia - Cadí, emparellaments als quarts de final

Sisè triomf seguit a la lliga per a l’Spar Girona, a La Seu d’Urgell per mantenir el segon lloc de la classificació contra el Cadí, que amb la derrota del Gernika hauria acabat cinquè en cas de triomf. La derrota l’emparella amb l’Avenida als quarts, des de dijous, mentre l’Uni es juga l’accés a la semifinal amb el Barça CBS.

Giedre Labuckiene, que només s’havia perdut un partit d’Eurolliga en tot el curs –Laia Flores és la única que els ha jugat tots– era la darrera baixa del conjunt gironí, per culpa d’una contusió que va patir dijous; en el debut de Terezia Palenikova, que enllestia el resultat a 1:03 des de 6,75 m (54-64).

Quadrades

Tolo a 4:32 per acabar el primer quart anotava la primera cistella en joc de les vermelles (7-8), amb l’Uni havent començat amb quatre petites perquè Palenikova sortia en el cinc inicial. Bernat Canut aturava el partit amb 14-10 a 2:58, amb el Cadí anotant el seu segon triple (Soler, Strautmane havia fet el 7-6). Parra després del minut s’estrenava de 6,75 m i entre Bahí (19-13) i Kovacevic a l’últim minut contra zona (22-15) enfilaven la màxima de lluny, que reduïa Muhate assistida per Palenikova (22-17).

El fang

L’equip gironí no deixava d’enllaçar pèrdues a l’inici del segon quart (1 al primer, 8 al descans) i el Cadí ho aprofitava per lligar un 6-0 que tallava Canut amb un altre temps, a 7:12 per la mitja part (28-17, quart punt seguit de Tunstull). Tolo a 6:18 i a 5:44 donava aire a l’Uni però Kovacevic repetia de lluny (31-21) i Watts s’hi afegia (34-22). Berta Ribas anotava el seu primer triple a la LF (34-25) i les locals marxaven 7 amunt als vestidors (34-27) tot i no anotar en els últims 4:20.

Desconcert

Muhate a 7:44 per acabar el tercer quart es carregava amb la tercera. Abans que Sykes falles una contra i servís de fons als punts de Tolo de 4,6 m. Ella mateixa de costat a costat anotava després el 38-31 i amb el joc de peus de Tolo Jordi Acero ho aturava a 6:22 (38-33). Palenikova a cistella passada i amb l’Uni jugant amb quatre petites -Sykes emparellada amb Bahí–i Parra en suspensió ajustaven el marcador (42-40) i Brotons anotava el seu primer triple a la lliga (45-40) en ple monòleg de Tolo (45-42, 9è punt del tercer quart).

Calent

El tercer triple de Kovacevic rescatava l’atac local (50-44) i entre Palenikova i Sykes amb addicional i de tir lliure (1/2) empataven a 50. Gardner amb una suspensió marca de la casa a 5:15 donava el primer avantatge vermell des del 9-10. La millor escorta de la lliga repetia després de minut local (50-54) per establir la màxima. Palenikova de tir lliure enfilava la màxima (50-56) i Tolo l’engreixava també des de de 4,6 m (52-60) per encarrilar el triomf a 2 minuts. Raventós a 1:26 amb addicional fallat feia el 54-61 i Palenikova de tres assistida per Sykes a la línia de fons a 1:03 tancava el partit (54-64).