ACB

El Barça supera les desgràcies i derrota el Madrid (97-82)

El Barça ha jugat amb convicció, ha dominat el rebot –16 d’ofensius determinants–i s’ha apoderat del cinquè clàssic del curs (3-2, de moment, per als blaugrana) per 97-82, a pesar dels nombrosos contratemps físics. El triomf, amb molt d’equilibri en atac entre el joc interior i l’exterior, li permet albirar el lideratge al final de la fase regular de l’ACB quan falten set jornades i aspirar amb determinació a obtenir el factor pista favorable en els play-off. L’equip de Saras Jasikevicius avança d’una victòria el Madrid i atrapa el Baskonia, que ha perdut avui al migdia a la pròrroga a la pista del Lenovo Tenerife (83-81). A més, el nou líder, marca el terreny per a un hipotètic nou enfrontament en la semifinal de la lliga europea amb els blancs perquè tots dos tornen a anar, com l’any passat –victòria del Madrid–, per la mateixa part del quadre. El Barça ha tingut la baixa de darrera hora de Jokubaitis, que s’ha aixecat amb febre. A més, Higgins, que ha sortit en el cinc inicial, ha hagut de plegar amb molèsties a l’esquena (5’). Vesely no ha pogut jugar en tot el segon temps i Abrines, el més preocupant, s’ha lesionat en el darrer quart i sembla que té un esquinç al turmell esquerre. Mirotic (23 punts, 6 rebots i 22 de valoració), Satoransky (18 punts, 9 assistències, 5 rebots i i 25 de valoració) i Laprovittola (14 punts, 8 assistències i 21 de valoració) han estat els jugadors mes resolutius dels blaugrana, mentre que per part blanca, Musa n’ha fet 22.

El Barça ha començat com els àngels, amb 4 punts seguits de Vesely al coll de l’ampolla i tres triples d’Abrines, Mirotic i Satoransky (13-7). Però el Madrid ha posat bé les mans al darrera i el Barça s’ha ennuegat en atac. A més, no ha pogut frenar a Hezonga –5 punts seguits del 15-10 al 15-15–i ha encaixat un parcial de 2-14: 17-24 al final d’un primer quart en què el Madrid ha apostar per córrer i li ha sortit bé tot i algunes pèrdues. Sense Tavares en pista, Sanli i Kalinic, amb bones passades de Laprovittola, han fet un festí a costa de Cornelie, que les ha passat magres. Musa ha mantingut el tipus del Madrid, però el Barça ha perseverat amb intensitat molt ben dirigit també per Storansky i amb Mirotic fent mal en el joc interior i s’ha posat altre cop per davant amb dos tirs lliures de Vesely en la segona falta de Tavares (42-40). El 47-46 al descans ha reflectit la gran igualtat i la voràgine atacant d’un duel sense treva.

La baixa sobtada de Vesely, que no ha pogut jugar més, ha esperonat encara més al Barça, que li ha clavat un parcial de 31-17 al Madrid en un tercer quart pletòric –amb Laprovittola dominant el partit–, en què també ha dominat el rebot ofensiu. Nnaji, que ha fet una feinada, a més, ha forçat la quarta falta de Tavares (78-63). Flors i violes a pesar dels contratemps físics i davant d’un Madrid amb cara de derrota. El Barça ha gaudit d’un màxima avantatge de 17 punts (76-59).

Malgrat tot, el conjunt de Chus Mateo ha renascut amb orgull (78-72) impulsat per Yabusele –Nnaji no el podia frenar en la pintura i Saras ha hagut de recórrer a Sanli–davant d’un Barça més fred. Temps de Saras a 7:56. El Madrid s’ha posat a 4 (78-74). Hezonga ha rebut una falta i una tècnica i ha estat eliminat amb 80-74.

Abrines també ha pres mal al genoll 5:59 i ha marxat absolutament coix (82-74). Tavares ha fet la cinquena a 5:21. Una nosa menys. L’equip de Saras ha posat la directa i ha tancat el partit sense problemes.

Homenatge a Portela

A la mitja part, l’expresident de l’ACB Eduard Portela (1974-1982) ha rebut un homenatge per la seva contribució al bàsquet.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)