Lliga femenina

El marge d’error és mínim

Bàsquet. L’Spar Girona obre el ‘play-off’ a la pista del Barça CBS (19 h Esport3), el seu botxí en la Lliga Catalana i contra el qual va perdre tres cops seguits, amb la presència a la final com a objectiu

L’Spar Girona afronta els quarts de final amb l’anada a la pista d’un dels equips que li va fer passar més magres a la primera meitat de la temporada, el Barça CBS. És l’equip revelació del curs i després de debutar en la copa s’ha fet un lloc al play-off amb les tres victòries després del torneig en què, com l’Uni, va caure a les primeres de canvi, en el seu cas contra l’Avenida (67-55 tot just després del 65-79 del Gernika contra l’equip gironí). “Tot comença de zero. Amb elles hem competit bé tots els partits i això ens dona confiança”, deia Isaac Fernández, escollit millor entrenador del mes d’abril pel 3/3 i que destaca: “Hem recuperat l’espurna.” “L’equip arriba carregat d’orgull per haver superat tantes dificultats. No tenim la plantilla llarga que voldríem, però des de Salamanca i el partit contra el Jairis l’equip es marca els objectius de guanyar els partits de lliga que quedaven”, afirma Bernat Canut, que dona molt valor al triomf de dissabte a la pista del Cadí. El tècnic recupera Giedre Labuckiene, que s’entrena des de dilluns, i té Shay Murphy morint-se de ganes de jugar.

“És una eliminatòria a 80 minuts i es determinant. És un rival que ens ha costat molt i la plantilla està en el màxim nivell d’alerta. Té molta fluïdesa, juga bé sense pilota perquè fa anys que juguen juntes i es busquen molt bé”, indica Canut sobre l’equip que les va superar tres cops el 2022. En un amistós, en la semifinal de la Lliga Catalana i en la primera gran crisi de resultats que va afectar l’Spar abans que l’allau de lesions el deixés amb una mà al davant i l’altra al darrere.

“No donar segones opcions ens donarà control de partit”, és el guió que marca el tècnic de l’Spar, que es basa en la segona meitat del partit de lliga a Fontajau del gener (65-58, 28-33 en el segon quart sense Gardner) per aconseguir un objectiu pel qual el marge d’error és mínim: “Arribar a la final.” “Ens donaria la plaça d’Eurolliga que el club i la plantilla volen. Vèncer el partit a la Seu i ara, si guanyem els dos del Barça, ens servirà per créixer emocionalment i guanyar en confiança” argumenta.

Patrocini

Tres jugadores entre les nou amb més valoració

Brittney Sykes tancarà com a molt tard la setmana que ve la seva segona etapa a l’Uni com la quarta de la lliga en valoració (17,8 de mitjana en 18 partits). L’escorta es perd la final, si l’Spar s’hi classifica, per començar la WNBA amb les Washington Mystics. Rebekah Gardner –6a (17,3)–, en canvi, sí que la jugaria perquè està en el segon any amb les Chicago Sky. Marianna Tolo, MVP l’última jornada, és la 9a, amb 15,5, i Jolene Anderson i Ruth Hamblin són la 21a i 22a, amb 13.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)