ACB

El Girona, vist i no vist a Madrid (89-70)

La visita del Girona al WiZink Center suposa la dinovena derrota del conjunt gironí, que torna de la pista del Madrid sense prendre mal en un duel en que anava a remolc des de l’inici –només mana amb el 0-2 de Taylor (a 9:43)– i es quedava sense arguments més enllà del 0-7 amb què començava el segon parcial. Només el cop que rep Gasol al bessó en una falta a Randolph a 6:36 pel final (79-58, 3/3 de 4,6 m) pot acabar sent preocupant per la visita del Granada aquest dissabte. 14 punts del president en 19:04, mentre pels locals quatre superen la desena amb Tavares sent el que juga més (22:59).

Tres i no res

El 8-0 dels blancs amb dos taps de Tavares i dues pèrdues gironines marcaven l’inici (8-2). El triple de Hill (14-11), quan Aíto ja havia fet seure els cinc titulars a 3:43, no inquietava els locals, que al següent atac anotaven des de 6,75 m per tercer cop (3/4) aprofitant la defensa tant tancada dels negres mitjançant Musa, que després de temps mort feia el 19-11 amb què es tancaria el parcial, a 2:25.

De lluny

El Girona lligava un 0-7 per començar el segon quart, sense Tavares a pista amb Gasol anotant de dos i de tres (19-18 a 8:40, temps mort de Mateo). Rodríguez i Yabusele des de la mateixa cantonada en dos atacs seguits feien el 25-18. Jenkins i Randolph també anotaven de lluny (28-21) i l’intercanvi acabava afavorint els locals, que amb els triples de Sergio i Rudy arribava a la barrera psicològica (38-28, 5/8 al segon quart). Dos més del capità enfilaven la màxima (44-32) amb què s’arribava al descans, amb 10/20 de lluny pels locals i 4/14 pels visitants.

Tous

6 punts seguits de Gasol certificaven la millora ofensiva del Girona a l’inici de la segona meitat (46-38) però dos triples locals seguits obrien un 11-2 que completava Yabusele en transició contra una defensa massa tova (62-44, temps mort d’Aíto a 3:39). Dues cistelles fàcils dels negres provocaven el minut de l’altre tècnic a 2:28 (62-48). Yabusele i Hill recuperaven el torcebraç de 6,75 m (65-51) però entre l’aler pivot francès i Llull el tercer quart s’acabava amb una nova màxima: 71-51.

Yabusele estrenava l’últim quart (73-51), dues accions de Prkacin aturaven la progressió local (76-58 a 6:47) i Tavares de 6,75 m (84-60) en l’atac posterior a l’error en una esmaixada convertia el desenllaç en una cercavila blanca: 86-60 el de Cap Verd cap avall.