Lliga femenina

El llibre, la rosa i el llaç

L’Spar Girona rep el Barça en la tornada dels quarts, amb sis punts de coixí i la voluntat de reforçar l’autoestima de cara a la següent i crucial eliminatòria

“Hem de veure com disposem d’ella”, diu Canut sobre Tolo

La tornada dels quarts de final de la lliga, aquest vespre a Fontajau (19.30 h, per Esport3) coincideix amb les últimes hores de la diada de Sant Jordi, des del 2015 una data per celebrar l’aniversari de la primera lliga de l’Uni. Ho fa, l’Spar Girona, amb els sis punts de coixí que té des de dijous a la pista del Barça CBS, l’equip que ja va deixar en paper mullat els preparatius que el club gironí havia disposat per a una final de la Lliga Catalana a Fontajau que van acabar disputant les blaugrana (59-62) i adjudicant-se el Cadí.

L’Spar no només vol guanyar, sinó que pretén posar-hi el llaç per reforçar l’autoestima amb el focus posat en la semifinal contra l’Avenida la setmana que ve i també a doble partit –amb la tornada a casa, pels dos punts de l’average particular–, amb garanties d’èxit per assolir el gran objectiu de la temporada: assegurar-se la presència en la propera edició de l’Eurolliga; la competició en què ha caigut a Salamanca en les tres darreres edicions.

“Tenir Fontajau ple, que ens ajuda i ens motiva molt” és el que segons Bernat Canut tot el vestidor gironí qualifica com el fitxatge d’última hora per a aquest duel català, per al qual la participació de Marianna Tolo és dubtosa pels problemes a la planta del peu. No hi ha lesió, segons les proves a què s’ha sotmès l’australiana, que podria veure compromès el seu concurs en els imminents –serà un daltabaix si la temporada s’acaba avui– partits. “Hem de veure com està i com disposem d’ella”, va indicar el tècnic de l’Alt Urgell, que sí que podrà comptar amb Faustine Parra malgrat que el cop que va rebre dijous va ser molt aparatós.

“Els dos equips ens coneixem molt i l’altre dia degut al desencert les dues defenses es van imposar als atacs”, reflexiona Canut sobre un antecedent que van decidir Sykes, Gardner i Tolo. L’Uni no ha arribat als 70 punts en cap partit contra les blaugrana, que basen el seu joc en les segones oportunitats des del rebot ofensiu –molt ben controlat per l’Uni dijous– i l’encert en el tir exterior, inexistent en l’anada i que si les blaugrana són capaces de recuperar pot complicar la vida a l’Spar. “És una renda complicada perquè al davant tenim un senyor equip, que a més juga a casa. No és impossible”, s’hi referia Isaac Fernández, l’entrenador del Barça CBS.

LA PRÈVIA

És un marge insuficient per pensar que no hem de guanyar; la mentalitat de l’equip és fer-ho
Bernat Canut
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)