Eurolliga

El Barça desballesta el Zalgiris i situa l’1-0 en la sèrie de quarts (91-69)

El Barça ha derrotat avui amb autoritat al Zalgiris per 91-69 en el primer partit de la sèrie de quarts de final de l’Eurolliga al millor de cinc i fa amb determinació el primer pas cap a la final a quatre de Kaunas. El segon duel es jugarà al Palau divendres (20 h). L’equip blaugrana ha aprofitat la seva superioritat al pal baix amb Sanli decisiu i també ha estat força més eficient en els triples –14/26 per un pírric 2/13 rival– i infal·lible en els tirs lliures –21/21–, a més de constatar una gran actitud defensiva que ha ofegat els lituans, un equip que generalment baixa el seu rendiment fora de casa.

Certament, el Barça ha sortit absolutament endollat, tant en defensa com en atac, amb Mirotic letal anotant 7 punts de seguida (9-2) i un màxim avantatge de 14 després d’un 2+1 de Sanli (20-6). Un 0-4 del Zalgiris ha provocat el temps mort de Saras, que no volia alteracions en la dinàmica. El primer quart ha finalitzat amb marge blaugrana: 25-13 amb un triple final de Laprovittola que ha entrat plorant. L’equip de Saras també ha dominat el rebot amb comoditat (14-7 amb 6 d’ofensius) i ha sortit al contraatac sempre que n’ha tingut l’oportunitat. Mirotic ha acabat coix.

Un parcial de 6-0 ha situat el Barça amb +16 (35-19) immers en una dinàmica absolutament positiva i sense Mirotic a la pista, en els minuts de la segona unitat dirigida per Jokubaitis i amb minuts per Nnaji. El Zalgiris ha millorat, incloent en el seu repertori el seu primer triple anotat per Polonara i que trencava la sequera (1/7) i ha segellat un parcial de 0-7 (37-28) a 3:00 del final. Temps de Saras, que ha fet entrar els titulars, inclòs Mirotic. Un triple de Sanli (10 punts en la primera part) i un altre del propi Mirotic (12) han reactivat al Barça, que ha establert la màxima diferència (48-31).

Dos triples consecutius –Mirotic i Laprovittola– semblaven haver acabat de posar el peu al coll del Zalgiris amb un +19 (54-35). Però l’equip lituà ha tornar a reaccionar amb més pressió defensiva (59-46). Saras ha aturat de nou el partit per tallar de soca-rel la insurrecció, però el Zalgiris mai no ha abaixat els braços: 66-53 al final del tercer quart. Res decidit amb deu minuts per davant i un rival sense absolutament cap pressió i moltes ganes de gresca.

El segon triple de Sanli (2/3) i una cistella seva de dos en una acció clàssica d’esquenes esprement la superioritat física, ha servit per parar els peus als descreguts lituans i fer-los entendre que no hi havia res a fer (71-55). Kuric, amb 5 punts seguits, ha confirmat que el partit estava dat i beneït (76-55). Jokubaitis, amb 5 punts seguits, i Sergi Martínez, han acabat de sentenciar per si de cas (83-57), en ple festival. L’1-0 ja és al sarró.