ACB

Caramels per a tots

El Girona enllaça la setena derrota consecutiva fora de casa, malgrat dominar el Gran Canària des de l’inici amb un 0-10 i tenir tres màximes diferències d’11 en el tercer quart

Sense Gasol, Colom i Taylor no poden tombar la major solidesa local

Gran Canària 78 Girona 73

GRAN CANÀRIA:Balcerowski, Kljajic (5), Albicy (13), Brussino (6). Shurna –cinc inicial–; Inglis (8), Slaughter (17), Bassas (5), Salvó (12), Diop (10), Carrera i Stevic (2). 16/35 de 2, 11/32 triples (4 Slaughter, 3 Albicy, 2 Brussino i 1 Kljacic i Bassas), 13/18 tirs lliures, 39 rebots (12 Diop), 15 assistències (3 Brussino i Bassas) i 92 de valoració (19 Salvó).BÀSQUET GIRONA:Taylor (11), Prkacin (10), Colom (18), Miletic (4), Garino (9) –cinc inicial–; Vila (3), Figueras (7), Hill (3), Jenkins (5) i Sorolla (3). 20/38 de 2, 9/25 triples (4 Colom i 1 Taylor, Garino, Figueras, Hill i Jenkins), 6/10 tirs lliures, 37 rebots (7 Taylor), 15 assistències (6 Taylor) i 77 de valoració (20 Colom).PARCIALS:18-21, 14-16 (32-37), 19-18 (51-55) i 27-18 (78-73).

Setena derrota seguida a fora de casa del Girona, que no guanya lluny de Fontajau des del 22 de gener a Granada (78-92), precisament el rival a qui superava el cap de setmana passat davant de la seva afició (88-73), a qui espera poder oferir la permanència matemàtica entre dissabte que ve amb el Tenerife i, sobretot, de demà en vuit amb el Betis. Sense Marc Gasol (1-2 sense ell a l’ACB), els d’Aíto van manar a la pista del Gran Canària des del 0-10 inicial (3-12). El 12-2 encaixat en l’últim quart, després de disposar de tres màximes diferències d’11 en el tercer (32-43, 35-46 i 38-49), va donar la iniciativa als locals. Llavors, Taylor va ser el salvavides de l’atac vermell amb 5 punts i 4 assistències, fins que a 1:10 per acabar marxava eliminat amb 5 faltes. El conjunt canari, que ja va endur-se la victòria de Fontajau en la pròrroga, imposava el seu major fons d’armari i completava una gran setmana amb el bitllet per al play-off quatre dies després de classificar-se per a la final de l’Eurocopa de demà passat, on espera posar el colofó amb el títol continental i l’accés a la propera Eurolliga.

Experiència

Es resignava, Aíto, després de la derrota, que el seu equip hagués acabat amb 7 faltes més que el rival (14-21) quan n’acrediten dues menys de mitjana per partit. “Hem de ser prou experts perquè es vegin les que ens poden fer”, argumentava, referint-se a un tram final (4-10 en l’últim quart) en què tot el bon partit, fonamentat en la magnífica posada en escena (6 punts de Prkacin i 5 pèrdues locals contra una defensa que negava les línies de passada i 3-12), se n’anava en orris amb el Gran Canària disposant del seu màxim avantatge abans que Hill tanqués el marcador amb el seu primer triple (1/3 ell, com Garino i Jenkins). Va ser l’encert des dels 6,75 m i mitjançant Quino Colom el que posava el partit de cara per al conjunt gironí. Primer amb Garino (9-15) i després amb l’andorrà en jugades d’atac (11-18 i 11-21). La 2-3 d’Aíto havia fet servei fins al 7-0 local (18-21), i Figueras obria el segon quart anotant de tres (18-24) abans que Colom enllacés 7 punts, triple inclòs (26-29 a 5:59).

Taylor amb 4 punts i el 0/5 en triples dels canaris expliquen que el Girona arribés al descans per sobre. Després, Miletic obria el marcador a 8:14 per acabar el tercer quart i entre Jenkins en transició i Prkacin s’arribava a la primera màxima. Bassas, Colom, Slaughter, Jenkins i Brussino entraven en un intercanvi de triples al qual Albicy arribava tard per completar un 9-0 (48-50). El francès sumava el tercer (51-54, 3/4 del francès) i, en l’últim quart, Slaughter (60-61 i 69-65) i Taylor (69-68) eren els protagonistes d’una nova ràfega que, amb el 12-2 local, i el referent del perímetre gironí eliminat, acabava amb el Girona repartint caramels a una altra plaça.

Hem jugat a un bon nivell però hem de ser més experts i anar guanyant en nivell de joc i de confiança