Lliga femenina

Antoja substitueix Canut

Bàsquet. Palau admet que l’eliminació en quarts de la lliga de l’Spar Girona és un dels detonants del canvi, amb l’aposta per la fins ara segona entrenadora i abans jugadora i fisioterapeuta de l’equip

L’Uni Girona va anunciar ahir que Bernat Canut, que ha estat el tècnic de l’Spar Girona aquesta temporada, no continuarà al club el curs vinent i que Laura Antoja (Barcelona 1977), la segona entrenadora i que ja ho havia estat amb Alfred Julbe, es farà càrrec del primer equip, una designació per a la qual es va manifestar preparada i il·lusionada. Canut va signar per una temporada, en la qual l’equip va aixecar la supercopa, però després els resultats no van ser els desitjats, sobretot per l’eliminació en els quarts de la Lliga Femenina i la copa. El tècnic, amb molta elegància, va fer hores més tard una piulada agraint l’afecte rebutal club i adreçant-se a Antoja: “Saps que estic molt content per tu”.

“Primer de tot, agrair al Bernat la seva dedicació en aquest any tan complicat. És una gran persona amb molt bon caràcter. Però el tram final ha marcat la nostra decisió. Ja vaig avançar que havíem d’analitzar moltes coses i hem decidit que volíem canviar, perquè tenim nous objectius”, va explicar la directora esportiva, Laia Palau. “Canut ha sigut molt sincer i tenia clar que el que ha passat durant la temporada podia passar-li factura i ja sabem que els entrenador són els que acaben pagant els plats trencats. Ell està trist perquè segur que tenia ganes de continuar”, hi va afegir Palau. És molt elegant, toca de peus a terra i era conscient que això podia passar.” L’exjugadora ha admès que els quarts de final de la Lliga Femenina han estat un dels detonants “en una temporada decebedora”. La directora esportiva ha remarcat que la decisió ha estat presa per tots els estaments del club, des de la direcció tècnica fins a la junta directiva.

Respecte d’Antoja, n’ha explicat els motius: “Arriba el 2009 com a jugadora, ha estat també fisioterapeuta, i quan la fitxem d’assistent d’Alfred Julbe ja vam tenir una visió clara de club perquè agafés experiència i s’acabés de formar.” Palau està convençuda de la seva vàlua: “Ha demostrat que sap estar, que sap encaixar i per nosaltres és una alegria acompanyar-la en aquest últim pas.” Antoja, per la seva banda, es va mostrar il·lusionada amb el repte: “Primer, agrair la confiança de tot el club. Sé que és una decisió que prenen entre tots i que em vaig rumiar i vaig acceptar sabent el que comporta. Per mi és una responsabilitat gran de cara a la ciutat de Girona, al públic, perquè sé què significa jugar a Fontajau; de cara al club i els objectius que té pel que fa a resultats. Sé on em poso. És una il·lusió molt gran que entomo preparada i, sobretot, amb moltes ganes de treballar. Hem d’aconseguir que les jugadors s’impliquin com s’implica el club i la ciutat i que visquin això.”

LES PROTAGONISTES

Hem decidit fer un canvi perquè tenim nous objectius i ja sabem que els entrenadors paguen els plats trencats
Laia Palau
Sé on em poso. Els objectius són aconseguir una plaça per a l’Eurolliga i aspirar a tot des del primer dia
Laura Antoja
Hi ha molta feina feta i no puc avançar res, però ja sabeu que aquí a Girona sempre es fan bones plantilles. Hi haurà talent
Patrocini

“El meu repte és fer aixecar el públic de Fontajau”

“El meu repte és aconseguir un joc que faci aixecar el públic de Fontajau, en què la jugadora se senti lliure i puguem disfrutar dels talents que fitxarà el club. Els objectius són aconseguir una plaça per a l’Eurolliga i aspirar a tot des del primer dia”, afirma Antoja, convençuda. Serà l’entrenadora una dècada després que Anna Caula dirigís l’equip: “Tant de bo no hagués passat tant de temps. L’Anna és una de les pioneres en la primera divisió i un referent molt important. N’hi ha moltes d’altres i esperem que n’hi hagi moltes més.” Respecte del projecte, del qual va avançar que “ja hi ha molta feina feta”, no va voler entrar en detalls: “No puc parlar-ne gaire, però ja sabeu que aquí a Girona es fan bones plantilles. Les jugadores que vindran tenen talent i qualitats i es tracta que el puguin desenvolupar. És un equip que pot aspirar a tot i vull disfrutar veient-lo jugar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)