ACB

El Girona se salva després de dues pròrrogues a Saragossa (88-95)

El Girona s’assegura la permanència a l’ACB amb la seva victòria a Saragossa (88-95) després de dues pròrrogues, amb Jaume Sorolla presentant candidatura a heroi gironí després que Mar Gasol hagués de veure el desenllaç assegut per 5 faltes.

La segona cistella de Jovic obligava Aíto a aturar el partit amb 10-2 a 5:26 per acabar el primer quart amb una sola cistella visitant, de Quino Colom (4-2). Marc Gasol sortia després de la pausa i la primera que tocava era per donar la pilota a Colom, autor del primer triple del partit al cinquè intent gironí (10-5) i Taylor apareixia a 4:32 amb el 12-5. El cop de dits del president rebaixava la segona màxima de 8 en contra (17-11) i de 4,6 m a 28 segons completava el 0-6 amb el tir de Taylor trepitjant el triple entremig en una pilota que li treia Gasol (17-15).

El conjunt local anotava molt fàcil a l’inici del segon quart i només la presència de Gasol (25-21 assistència a Hill i 27-23) permetia ajustar el resultat amb el segon triple del partit, de Jenkins a 4:56 (27-26). Un segon triple del nord-americà en transició donava el primer avantatge visitant (27-29) i Prkacin completava el 0-10 a 3:53. El Casademont lligava un 8-0 (35-31 Langarita al contraatac) que tallava Sorolla de tir lliure abans de la mitja part (35-33) amb 1/15 i 3/14 triples.

La tercera de Gasol a l’inici del tercer quart i el segon triple de Yusta (40-33) marcaven l’inici de la segona meitat, amb Taylor anotant la primera cistella en joc (40-39) a 5:52. El triple de Vila completava el 0-9 i feia demanar minut a Porfi Fisac a 5:18, després del qual els locals lligaven un 8-0 amb dos triples (48-43). Fjellerup, Colom amb 3/3 tirs lliures, Gasol en la primera que tocava en tornar a pista i Jenkins, tots de 6,75m, donaven la iniciativa al conjunt gironí, que començava l’últim quart amb un 0-8 que li donava la màxima de 10 (55-65) amb dos triples de Jenkins (5/9).

Gasol cometia la quarta a 7:24 i Taylor acudia al rescat del 5-0 local (60-67) però el setè punt de Sant--Roos (12 a l’últim quart) ajustava el marcador (64-67) amb els gironins encadenant pèrdues i Gasol de nou a pista obria el desenllaç. El cubà assistia Jessup per recuperar la iniciativa local (68-67) i Colom tornava a forçar una falta de 6,75 m: 68-70. Jenkins després d’ofensius de Gasol anotava el seu 6/10 (70-73) però Sant-Roos empatava de seguida i Hill tampoc fallava a menys de 3 minuts (73-76). Marc marxava amb 5 faltes a 39,8 segons disputant un rebot i Jovic a 27,4 empatava el partit a 76. Jenkins i Colom a la desesperada tenien el triple, però el partit se n’anava a la pròrroga.

Sant-Roos a 3:16 anotava la primera cistella del desempat, des de 6,75 m (79-76). Taylor a 2:15 ho feia de penetració (79-78) i Mekowulu de 4,6 (81-78) a 1:51.També Jenkins a 1:43 (81-80). Sorolla a 1:00 en la continuació amb Colom posava els blancs per sobre (81-82) i Sant-Roos li regalava la possessió a Vila però el Girona no sumava i Sorolla enviava Sant-Roos al tir lliure a 9,4 (1/2 i empat a 82). El tortosí es convertia en l’heroi amb l’ofensiu a dues mans a mig segon però amb el temps a punt d’esgotar-se els àrbitres assenyalaven una falta de Fjellerup –molt discutible– sobre Hlinason a 0,3 que enviava l’islandès a la línia per empatar a 84.

Sorolla donava un bon coixí al Girona en la segona pròrroga (1-6, 85-91), amb els locals sumant només de tir lliure: 86-85 de Yusta per la tècnica a la banqueta visitant al final de la primera pròrroga i 86-91 Hlinason. Sant-Roos a mig minut a cistella passada feia el 88-91 i feia falta a Taylor a 13, que no fallava: 88-93 i Hill sol al contraatac feia el definitiu 88-95.