ACB

El Barça guanya a la pista del Baskonia (84-91) i s’assegura el primer lloc

En el conjunt blaugrana han destacat Abrines i Laprovittola amb 18 punts

El Barça s’ha assegurat el primer lloc de la fase regular de la lliga ACB al guanyar a la pista del Cazoo Baskonia, el segon, per 84-91. A una jornada del final els blaugrana s’han assegurat el factor pista en totes les eliminatòries del play-off pel títol. El Barça ha fet un partit complert en el que han destacat Abrines (6/8 en triples) i Laprovittola amb 18 punts cada un.

Els primers deu minuts han estat molt anivellats amb avantatges curtes per un i altre equip, i destacant l’efectivitat en els triples dels dos conjunts. En el segon quart els blaugrana s’han avançat de set punts (24-31). El Baskonia ha reaccionat i amb un parcial de 16-3, que el tècnic del Barça no ha pogut aturar ni amb el canvi dels cinc homes de pista, ha aconseguit la seva màxima avantatge de sis punts (43-37). El Barça s’ha tornat a centrar en defensa i ha arribat al descans amb el marcador empatat, 45-45.

En els primers minuts de la segona meitat el Baskonia i el Barça han estat molt encertats en atac, sobretot en els triples. Abrines i Laprovittola han portat el pes anotador i els blaugrana s’han anat distanciant poc a poc fins als 11 punts d’avantatge (62-73). En els darrers deu minuts el conjunt basc ha intentat reduir la diferència i s’ha apropat fins als quatre punts (84-88) a falta d’un minut, però el Barça ha assegurat la victòria i s’ha imposat per 84-91.