ACB

Aíto, capítol tancat

Bàsquet. ACB. El Girona comunica la desvinculació del veterà tècnic i, com l’estiu passat, tornarà a remoure la banqueta. El madrileny se’n va amb l’objectiu assolit tot i el patiment

El Bàsquet Girona tancava la seva primera experiència a l’ACB amb l’objectiu assolit de la continuïtat a l’elit i amb dues incògnites de futur no pas menors, ni de bon tros. L’una la capitalitza l’amo, president i jugador, Marc Gasol, que rebia l’ovació de Fontajau en l’últim capítol, contra el Baskonia, i que ha de decidir –“des de la tranquil·litat”, assegurava la setmana passada– si allarga la seva brillant carrera a la pista o ho deixa. L’altra va deixar de ser interrogant ahir a quarts de nou del vespre, perquè el Bàsquet Girona va anunciar la desvinculació d’Aíto García Reneses. El club, com es fa en aquests comunicats, agraeix la feina feta i li desitja el millor en els seus pròxims reptes, que el madrileny –farà 77 anys al desembre– haurà de valorar si són encara en el bàsquet professional.

El capítol d’Aíto a Fontajau ha durat només una temporada. Fitxat l’estiu passat per aportar experiència i mestratge des de la direcció tècnica en un equip novell a l’ACB, Aíto va combinar l’objectiu prioritari en tot equip debutant de ser competitiu i lluitar per continuar a l’elit amb la intenció de fer créixer jugadors que s’havien d’anar fent com ara Prkacin i Miletic. L’equip ha tingut fases de tot, capaç d’encadenar quatre victòries però també sèries de cinc derrotes i desconnexions difícils d’explicar i digerir, com ara el parcial de 0-24 contra el Betis en l’antepenúltima jornada que li va fer veure les orelles al llop. El neguit va quedar ben reflectit el dia de la salvació, amb dues pròrrogues a Saragossa, abans del final de festa contra el Baskonia, que és també l’últim capítol com a entrenador del Bàsquet Girona d’un entrenador de rècord, que va arribar als 1.100 partits a l’ACB al març i que n’acumula 1.111.

LES INCERTESES

L’adeu d’Aíto resol el primer dels dos interrogants, i ara queda pendent el futur de Marc

HISTÒRIC

1.111
partits a l’ACB
acumula Aíto, més que cap altre entrenador. A Girona, 34, amb 11 victòries

Objectiu assolit, tècnic substituït

X.M.

El context és molt diferent i les trajectòries no tenen res a veure, però el fet és que el Bàsquet Girona torna a canviar d’entrenador després d’haver assolit l’objectiu. La temporada passada, l’equip va fer el cim, coronat amb la final a quatre a Fontajau i l’èxit compartit amb el Girona FC el 19 de juny, amb Jordi Sargatal com a primer entrenador. Amb l’ascens, el club va apostar per Aíto, el cinquè tècnic de l’equip sènior, el 2017. Abans de Sargatal, es van asseure a la banqueta Quim Costa, Àlex Formento i Carles Marco. El sisè començarà el curs 2023/24.

El ball, amb Pedro com a desig

X.M.

L’anunci del buit a la banqueta obre la porta dels oferiments d’entrenadors –i representants i intermediaris– a Fontajau. El club, que l’any passat va fitxar Aíto al juliol, té marge per madurar la decisió i entendre’s amb l’entrenador que liderarà el segon projecte a l’ACB. Té tot el sentit que hi hagi diversos noms sobre la taula, i un dels entrenadors que agraden, i molt, a Fontajau és Pedro Martínez. De fet, l’estiu passat Pedro ja va ser objecte de desig dels gironins, tot i que va acabar renovant amb el Baxi Manresa, que el té lligat per una temporada més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)