ACB

El Barça perd la imbatibilitat al Palau i es complica les semifinals contra l’Unicaja (79-88)

L’equip blaugrana ha començat amb mal peu i no ha trobat la fórmula per frenar el joc del conjunt andalús, que trasllada la sèrie a Màlaga amb empat a un

El Barça ha perdut la imbatibilitat del Palau a la lliga ACB, i en conseqüència el factor pista, en un partit en què ha anat gairebé sempre a remolc de l’Unicaja (79-88). La sèrie de semifinals s’iguala (1-1) i es trasllada a partir de diumenge a Màlaga. L’equip blaugrana ha començat amb mal peu i, tot i una reacció efímera al tercer quart, ha acabat sotmès al domini del conjunt andalús.

La posada en escena del Barça ha estat nefasta. Col·lapsat en atac i fràgil en el balanç defensiu, ha encaixat un parcial d’1-14 (5:30) davant un Unicaja que jugava a pler. L’entrada en pista de Jokubaitis ha activat el joc blaugrana. Laprovittola també ha començat a carburar i l’equip a veure cistella amb molta més claredat (18-25). La mala notícia ha estat la lesió de Tobey, que s’ha torçat el turmell esquerre en un mala caiguda. Els de Saras Jasikevicius han elevat el llistó defensiu i han prosseguit la remuntada en el segon quart. Kalinic, amb 9 punts, ha estat un dels protagonistes d’aquesta del partit. L’equip andalús, però, ha resistit l’envestida catalana i ha pogut arribar a l’equador amb un petit avantatge (37-40).

L’Unicaja encara ha mantingut la iniciativa a l’inici del tercer quart gràcies a l’efectivitat de Carter (38-45). Però el Barça no estava disposat a fer més concessions i Laprovittola ha encès l’espurna. Dos triples consecutius del base argentí han propiciat el sorpasso blaugrana (48-47), que ha necessitat més de 34 minuts per posar-se al capdavant. L’equip blaugrana s’ha embalat (54-49), però l’alegria ha estat efímera. Els d’Ibon Navarro no es donaven per vençuts. Les pèrdues de pilota locals han donat vida al rival, que ha agafat aire i ha replicat amb un contundent 3-14 (57-63). No hi havia treva, el tercer quart era una muntanya russa i el partit s’escalfava amb vista als últims 10 minuts de joc. L’Unicaja tornava a prendre el control i posava el Barça contra les cordes ampliant la renda per sobre dels 10 punts. La impotència blaugrana quedava en evidència amb una antiesportiva sobre Kravish. El Barça ja no ha tingut capacitat de reacció i ha acabat sotmès per primer cop en la lliga al Palau durant tota la temporada.