NBA

Pau Gasol entra al Saló de la Fama i eixampla la llegenda

Bàsquet. NBA. L’exjugador català diu que és un veritable honor formar part del grup selecte de figures i té records per la seva família, en especial pel seu germà Marc, i per Kobe Bryant

Pau Gasol ja forma part del Saló de la Fama i és el primer jugador català i de l’Estat espanyol que ho aconsegueix. En un acte escenificat diumenge a la matinada –hora catalana–, el doble campió de l’NBA amb Los Angeles Lakers es va mostrar emocionat: “És un veritable honor compartir aquesta promoció del 2023 amb altres estrelles del bàsquet com Dirk Nowitzki, Tony Parker, Dwyane Wade, Becky Hammon o Gregg Popovich.” “Molts han contribuït perquè jo sigui aquí, però ningú ho ha fet com la meva família”, va dir Gasol en el seu parlament i va donar les gràcies als seus pares per introduir-lo al món del bàsquet i per haver-lo ajudat des dels seus primers passos portant-lo als entrenaments. També va tenir un record molt afectuós pel seu germà Marc, present en l’acte, i va ironitzar sobre el fet que són els únics germans que han estat intercanviats a l’NBA. A més, va explicar amb orgull el que és un dels dies “més especials” en la seva trajectòria a l’NBA: el salt inicial a l’All-Star del 2015 en què es va enfrontar al seu germà a l’emblemàtic Madison Square Garden de Nova York.

Un dels instants més emotius del seu discurs va arribar quan va recordar el desaparegut Kobe Bryant, en un auditori en què, entre el públic, hi havia la seva vídua, Vanessa Bryant: “Als Lakers vaig poder conèixer la persona que va elevar el meu joc com ningú, que em va ensenyar que has de treballar de valent i la mentalitat que has de tenir per ser el millor.” Hi va afegir que res no li agradaria més que tenir Kobe Bryant al seu costat en aquell mateix acte, i va assegurar que sense el seu suport no seria al Saló de la Fama: “Et trobo a faltar i t’estimo.”

Pau Gasol s’uneix al Saló de la Fama als entrenadors Pedro Ferrándiz i Antonio Díaz-Miguel, que són els únics representants espanyols que hi ha. El tribut a Pau Gasol arriba només cinc mesos després que els Lakers retiressin la samarreta amb el seu dorsal número 16.

LES DADES

1.226
Partits
amb els Memphis Grizzlies, Angeles Lakers, Chicago Bulls, S. Antonio Spurs i Milwaukee Bucks
20.894
Punts
que va anotar en la seva trajectòria nord-americana, amb una mitjana de 17 per partit
11.305
Rebots
que va capturar en el global (9,2 de mitjana) i va clavar 1.941 taps als rivals en la prolífica carrera
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)