ACB

El Girona guanya el primer amistós de pretemporada (85-79)

El 21-3 entre el tercer quart i l’últim, definitiu

Victòria del Girona en el seu partit de presentació, el primer amistós de pretemporada pels de Salva Camps que el cap de setmana que ve tenen el següent a Sant Julià de Vilatorta contra la Penya. Amb Marc Gasol exercint la presidència a la llotja, Marcos i Dordevic no entraven a la convocatòria, on sí hi era Maxi Fjellerup, inèdit a la banqueta. El més destacat Ike Iroegbu, amb 22 punts. El 21-3, amb l’11-0 al final del tercer quart, servia per capgirar el marcador i encarrilar el triomf.

Yves Pons amb una esmaixada i un triple era el primer en guanyar-se l’admiració de Fontajau (7-3) i, quan l’haitià era l’últim titular en seure, Colom establia la màxima amb l’addicional a la seva primera cistella (16-7 a 4:16). Salva Camps feia coincidir l’andorrà i Iroegbu, punyent de fora cap a dins (18-13) després de dos triples visitants. També des de 6,75 m eren els primers punts de Susinskas (21-15) mentre el base del cinc inicial recuperava la màxima de lluny (24-15).

Camps aturava el partit a 7:56 per la mitja part (28-25, 11 punts d’Ike i 7 d’Yves). Colom trepitjant la línia de 6,75 m posava fi a 5 minuts i mig en blanc (32-30) i els visitants disposaven del primer avantatge des del 0-1 després de dos triples seguits (33-36) que acabaven amb temps mort local a 1:43. Al descans, la màxima en contra (36-41).

El segon triple de Pons empatava el partit a 41 al primer minut del tercer quart, però el Rasta veia l’anella com una piscina i amb el quart triple de la segona meitat obligava Camps a aturar-ho a 7:06 (45-54). El segon d’Iroegbu, sobre la botzina (48-54), no aturava l’hemorràgia al darrera (48-61, triple d’Schwieger). Iroegbu en suspensió després de deixar el defensa al parquet completava l’11-0 amb el seu 20è punt, que ajustava el marcador al final del tercer quart.

Susinskas d’ofensiu al triple en transició de Colom a 6:54 recuperava l’avantatge local (65-64), després d’una sola cistella visitant encaixada en més de 7 minuts. El base no fallava en estàtic (69-64) i assistia Susinskas (71-66), com Iroegbu a Goloman (73-66). L’esmaixada d’Stürup remuntant la línia de fons (75-70) i Pons mirant d’enfonsar-la passant per sobre un rival –falta en atac– amenitzaven el tram final, amb els primers punts de Brown a 1:13 (77-71) i el danès al contraatac establint la barrera psicològica i la màxima diferència a 47,8 segons (81-71).