ACB

YVES PONS

JUGADOR DEL BÀSQUET GIRONA

“Puc aportar energia i força en la defensa”

“Estem plenament concentrats en el bàsquet i en la millora”

“Sé trobar el meu millor rendiment en la defensa”

Yves Pons (Haití, 1999) és un dels fitxatges més potents d’aquest estiu del Bàsquet Girona. Provinent de l’Asvel (França) i amb passat a l’NBA i a l’Eurolliga, l’aler pivot és ambiciós i té ganes de fer un gran curs.

Quin objectiu es marca a Girona?
Per mi, venir aquí ha sigut la millor decisió possible. Vull desenvolupar-me en una nova lliga amb el màxim nombre de minuts possible per ajudar l’equip a guanyar i, principalment, a estar més amunt de la classificació.
Quin rol té a l’equip?
La defensa. Sé trobar el meu millor rendiment a través de bones defenses, puc aportar molta energia i força per agafar molts rebots. Crec que puc ser important en aquests punts.
I en atac?
Em sento molt còmode en situacions de cèrcol obert, així com atacant amb molta agressivitat la cistella. Allà puc fer mal.
Com veu l’estrena a València?
Fa un mes i sis dies que estem junts. El València ja fa uns quants anys; per tant, serà molt complicat guanyar-hi, són bons i es coneixen. Nosaltres estem en un moment en què hem d’aprendre els uns dels altres per començar a rodar bé. Ara, és tot un repte per a nosaltres el matx i estem concentrats plenament en el bàsquet i en la nostra millora.
La plantilla, en general, té poca experiència a l’ACB.
Crec que sorprendrà la gent tot el talent que té l’equip. Ens centrem en la defensa ara, ja que és una cosa important a Europa. Veig que hi ha jugadors molt bons i que estan entrant molt ràpid en la dinàmica. Ho podem fer tot millor i tenim ganes de fer vibrar Fontajau.
És bo tenir un calendari dur d’entrada?
Sí, perquè serà un repte per a nosaltres i ens farà veure on hem de focalitzar encara més el nostre treball de millora. Així com entrenar més fort per reconduir atacs, defenses i posicions. Es guanyi o es perdi, la finalitat serà millorar.
Se’l veu molt optimista.
Som totalment optimistes i crec que podem fer coses molt boniques. Per cert, parlo una mica de castellà, a l’escola vaig aprendre l’idioma, però el català encara no. És molt difícil entendre les indicacions de Salva, però faré un esforç [riu].

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)