Lliga femenina

Espectacle en augment

Bàsquet. Lliga Femenina. L’Uni vol recuperar el lloc a l’elit, on el València i el Perfumerías són favorits; el Barça vol mantenir el nivell, i el Sedis s’ha hagut de renovar

Demà arrenca una nova edició de la Lliga Femenina, cada vegada amb més nivell, cada vegada amb més competència. El València manté una plantilla de luxe gràcies a un pressupost de luxe. Això sí, ben dirigits per Rubén Burgos. El Perfumerías torna a invertir fort per competir, igual que el Saragossa.

Qui vol tornar a lluitar per títols i per retornar a l’Eurolliga és l’Uni Girona. Laia Palau ha donat el timó a Laura Antoja amb reforços de màxim nivell nacional (Laura Peña, Sandra Ygueravide i Marta Canella) però també internacional, com les WNBA Morgan Bertsch (Chicago Sky) i Kelsey Mitchell (Indiana Fever), ja eliminades de la millor lliga del món, però encara no han arribat a Girona. Les WNBA es perdran el debut juntament amb Etxarri, Ainhoa López –arribada del Barça CBS– i Mendy, però això donarà oportunitats a les joves Mama Sidiki, Lala Touré i Aina Cargol. Espectacular joc interior –Tolo, Magarity i Labuckiene– i més físic de les gironines aquest curs. El calendari d’inici és dur: el Saragossa demà, Lliga Catalana contra el Barça i el Perfumerías.

Per la seva banda, la primera jornada enfrontarà el Barça CBS i el Cadí la Seu al Juan Carlos Navarro, on els últims anys ha estat un fortí. Els dos equips ja es van veure les cares al torneig d’Encamp, amb triomf blaugrana (92-89). Les d’Isaac Fernández han fet una plantilla sòlida mantenint peces fonamentals com Anna Cruz, Rakovic i Anderson, i amb l’arribada de la jove Irene Broncano, cedida el curs passat al Boet Mataró, que se suma a altres joves com Guerrero o Lucía Navarro. Lola Pendande torna al Barça CBS, on va jugar el curs 2018/19 i arriba dels Miami Hurricanes (NCAA). No ve sola d’aquesta universitat; també han arribat Erjavec i Destiny Harden. La polonesa Julia Drop i l’arribada de Paula Ginzo (Ensino) han de ser clau.

Les alt-urgellenques estan pagant la renovació i han perdut allò tan important els últims anys, que era mantenir el bloc –hi haurà nou jugadores noves i joves– perquè el pressupost s’ha reduït. La marxa de Laura Peña s’ha sumat als adeus dels últims temps, com els d’Etxarri, Yurena, Geo Bahí o Laia Raventós, o estrangeres que marcaven diferències com Tunstull. Fabián Téllez és un luxe per a la banqueta però necessita temps. I més tenint en compte que dos dels seus principals fitxatges, Cameron Swartz (Georgia Tech, de l’NCAA) i la finlandesa Sara Run (Faenza, Itàlia), encara no han pogut entrar en dinàmica. Es mantenen Ramette, Brotons i Júlia Soler en una plantilla molt renovada, amb Lotta-Maj Lahtinen (Georgia Tech, NCAA) i Maggie Bair –el curs passat, 16,5 punts i 8,5 rebots amb les Drake (NCAA)–, que ha de ser decisiva. El Palau d’Esports tornarà a ser decisiu.

LA PRÈVIA

Hem de tocar de peus a terra i no aspirar a coses per a les quals ara mateix no estem a punt, tot i que no renunciem a res
Laura Antoja
TÈCNICA DE L’SPAR UNI GIRONA
Afrontem els curs amb il·lusió, amb el repte de seguir sent reconeixibles i amb l’objectiu de seguir a la Lliga Femenina
Isaac Fernández
TÈCNIC del BARÇA CBS
Som un equip jove i molt renovat que necessitarà temps i paciència per trobar com a equip la millor versió de si mateix
Fabián Téllez
TÈCNIC del CADÍ LA SEU

Alt-urgellenqes i gironines, a l’Eurocopa

El Barça CBS va renunciar a jugar a Europa, mentre que el Cadí la Seu estarà en el grup A amb el Zabiny Brno de la República Txeca i el Flammes Carolo francès, i el guanyador de l’eliminatòria entre l’Ostrava txec i el Ruzomberok eslovac. L’Uni Girona està en el grup B, amb el Piestanske Cajky eslovac, el Diddeleng luxemburguès i l’Enea Gorzow polonès. Juguen una lligueta i si queden entre els dos primers o un dels millors tercers passen a setzens de final.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)