ACB

Juani Marcos (Girona) entra en la convocatòria però és dubte per jugar a Granada

El base argentí del Bàsquet Girona Juani Marcos, que es va lesionar al dit polze, haurà de passar pel quiròfan i va jugar contra el Gran Canària amb una fèrula, ha entrat a la convocatòria pel partit de demà diumenge a Granada (12.30 h per Movistar +Dep. 3) però és dubte, segons ha revelat el tècnic Salva Camps, que tampoc no podrà comptar amb Markel Brown: “Veure’m si podem comptar amb ell”, ha dit avui en roda de premsa el tècnic, que ha elogiat la feina del grup i ha recordat els condicionants negatius: “Tenim la possibilitat de tenir dos americans i no en tenim cap.” Camps, gat vell, ha volgut frenar l’eufòria a pesar del gran inici de curs que ha protagonitzat el seu equip amb dues victòries en dos partits: “Valoro positivament la feina que fa l’equip en el marc d’uns condicionants de jugadors lesionats. Amb els jugadors que tenim, crec que estem fent una bona feina, estem entrenant bé. I els resultats ens ajuden a continuar i a competir. No pensem en res més. Hi haurà dies que competirem igual i potser no guanyarem. Nosaltres som un equip, hem de jugar com un equip i hem de progressar com un equip”.

“El desplaçament a Granada és un partit molt complicat i hem d’intentar arribar al tram final del partit amb possibilitats. El Granada s’ha reforçat o ha renovat jugadors importants per fer un passet endavant i et posa les coses molt complicades amb la seva defensa agressiva, perquè és capaç de pressionar per tot el camp”, avisa l’entrenador. Respecte del rival, ha citat els noms de Joe Thomasson, Kwan Cheatham, “un excel·lent tirador de tres”, Cristiano Felicio, que “pot fer molt de mal a la pintura”, Lluís Costa i Yiftach Ziv com alguns dels homes més importants.

Qüestionat sobre la gran defensa que l’equip va executar contra el Gran Canària, al qual va deixar en només 64 punts, el tècnic creu que és aviat per treure conclusions estadístiques: “Les dades amb només dos partits no són rellevants. En el segon partit vam tenir una molt bona activitat defensiva i les coses que vam plantejar van donar resultat. I això fa que el jugador hi cregui més.” El Granada ve de perdre a la pista de la Penya però plantant cara i en la primera jornada va caure després de dues pròrrogues davant de l’UCAM Múrcia.

Crida a la cautela de Goloman

El pivot del Bàsquet Girona Gyorgy Goloman, per la seva banda, ha afirmat que la plantilla està contenta pel seu inici de temporada i ha assegurat que “sempre és bo començar bé, però que el pitjor que podem fer és pensar que hem fet una cosa impressionant perquè les coses es poden torçar ràpidament”. “L’equip s’ha de seguir construint, sent conscients de les coses que fem bé i malament”, ha afegit el jugador de 27 anys i de 210 centímetres, amb passat a l’ NCAA i a la G-League i experiència, també, a Hongria , el seu país natal, Japó, Bèlgica i Lituània. Goloman, fitxat a l’estiu, ha insistit que el curs acaba de començar i que “cal continuar treballant”. En aquest sentit ha apuntat: “La nostra identitat es construeix des de la defensa i crec que és en allò que ens hem de centrar. Tenim molt talent en atac, tant per passar com per anotar, per la qual cosa hem de continuar perseverant en la defensa”.

En els triomfs davant el València Basket (85-89) i el Dreamland Gran Canària (88-64) Goloman ha fet una mitjana de 12 punts, amb un 80% d’encert en els tirs de dos punts (8/10) i un 100% de encert en els triples (2/2), tres rebots, una assistència i 14 de valoració.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)