Eurocopa

Debut ben patit del Cadí La Seu

Bàsquet. L’equip de Fabián Téllez comença l’Eurocopa amb una victòria en la pròrroga a Brno amb sis punts finals de Grande decisius

Zabiny Brno 76 Cadí la Seu 82

ZABiNY BRNO:Cunane (12), Knezevic (20), López (7), Sklenarova (3) i Stoupalova (17) -equip inicial-; Hamzova (9), Cechova (8), Kytlicova i Smutna. 21/48 de 2. 3/15 triples (2 Stoupalova). 25/33 lliures. 41 rebots (13 Cunane, 7 Stoupalova). 13 assistències. 73 de valoració (23 Cunane, 17 Stoupalova).CADÍ LA SEU:Campisano (6), Lahtinen (4), Ramette (4), Soler (13) i Remenarova (11) -equip inicial-; Bair (20), Grande (6), Palma (10), Swartz (8) i Hernández. 24/57 de 2. 6/20 triples (2 Soler, 2 Swartz). 48 rebots (11 Remenarova, 9 Palma). 23 assistències (7 Ramette). 96 de valoració (18 Palma, 17 Remenarova).PARCIALS:15-25, 19-22 (34-47); 21-7 (55-54), 15-16 (70-70). Pròrroga: 6-12 (76-82).

El Cadí La Seu va començar amb bon peu l’Eurocopa amb un triomf a la pista del Zabiny Brno en la primera jornada del grup A (76-82), un duel que se li va complicar i que va saber redreçar en la pròrroga després d’un 70-70 al final del quart període. La irrupció de Carmen Grande en el temps afegit, anotant els sis últims punts, va ser clau.

La sortida del Cadí va ser demolidora. Amb una defensa agressiva i bona selecció en atac, va marcar el terreny: 4-13 en el 4’. L’equip local va aturar el partit. Júlia Soler ja havia fet set punts. El màxim avantatge del primer quart va ser un +13 (12-25) amb cistella de Bair. El període es va acabar amb 15-25. El Cadí va arribar a disposar d’un marge de 16 punts en el segon quart (17-33), però les txeques van reaccionar amb un 12-4 que les va posar a set punts (33-40). El temps mort de Téllez va sorgir efecte i el Cadí va tancar el quart amb un parcial d’1-7: 34-47. Però l’equip de l’Alt Urgell es va ennuegar amb la defensa del Zabiny i l’equip local va empatar (51-51) a 3:07 del tercer quart liderat en atac per la bosniana Nikolina Knezevic i es va avançar per primer cop (55-53) amb un parcial molt negatiu per a les catalanes de 21-7. En el darrer quart, sis punts seguits de Margaret Bair van canviar la decoració (55-60). Dos tirs lliures transformats per Ramette van obrir una escletxa (62-68). Tot plegat, es va arribar a un incert 67-70 a 1:12 i un triple de Stoupalova va forçar la pròrroga, En el temps afegit, va aparèixer Grande, que no havia anotat i que amb sis punts seguits va sentenciar.