NBA

L’NBA, cada dia amb més ídols europeus

NBA. Jokic defensa la corona però Antetokounmpo o Doncic en volen més; apareix Wembanyama, els Warriors es reforcen amb Paul i els Celtics i els Sixers són favorits

Comença l’espectacle de l’NBA amb protagonisme cada vegada més gran de referents europeus. El serbi Jokic, després de descansar a l’estiu renunciant al mundial, vol mantenir la corona. Però no ho tindran gens fàcil els seus Nuggets, que han perdut Bruce Brown i Jeff Green. Els Celtics de Tatum, amb l’arribada de Jrue Holiday i Kristaps Porzingis, i els Bucks d’Antetokounmpo amb l’arribada bomba de Damian Lillard, són els principals candidats al títol. Darrere seu hi ha una colla d’equips que poden donar sorpreses. Un són els Sixers d’Embiid, que volen fer el pas definitiu després de quedar-se a les portes el curs passat. Un altre són els Suns, amb una plantilla de luxe apuntalada amb Bradley Beal per completar el trident màgic amb Kevin Durant i Devin Booker. Han perdut Ayton i Chris Paul. També hi ha els Heat, amb Jimmy Butler sempre referent, tot i que sembla que han perdut força per tornar a una final. Els Lakers semblen els tapats però han fet bons fitxatges per completar el tàndem LeBron-Anthony Davis, si els respecten les lesions. L’arribada del francès Wembanyama als Spurs ha revolucionat la lliga amb bogeria desfermada a San Antonio a les ordres del tècnic més ben pagat de la història, Gregg Poppovich. Els Warriors de Curry tornen a la càrrega amb la incorporació de Chris Paul, que farà que el joc elèctric i atractiu dels californians sigui, una temporada més, una atracció amb Klay Thompson.

Hi haurà un estil copa

La novetat del sistema de competició d’enguany és que durant la competició es farà una copa per posar emoció a la lliga regular. Des del 3 fins al 28 de novembre hi haurà enfrontaments directes entre els equips del mateix grup –hi ha sis grups de cinc equips cadascun–, jugant dos partits com a local i dos com a visitant. Els que passin aniran als quarts. Els partits compten també per a la lliga fins a la final, que serà a Las Vegas, i no comptarà. El guanyador tindrà un premi de 500.000 dòlars.

Ricky Rubio, amb permís dels Cavs

Una de les situacions que s’hauran de desencallar és la de Ricky Rubio. El base del Masnou ja va anunciar a l’estiu que renunciava al mundial per motius de salut mental. La prioritat número 1 i única és que el base català es torni a sentir bé. Quan arribi el moment decidirà què fa amb la seva carrera, amb la seva vida. De moment té el permís dels Cavs, amb qui té contracte. Des de l’NBA han respectat i han fet costat al del Masnou després d’arribar el 2011 a la lliga.

Jordi Fernández, el desitjat

L’únic català que hi haurà en la competició nord-americana serà el tècnic badaloní Jordi Fernández, que continuarà un any més com a tècnic ajudant de Mike Brown en els Sacramento Kings. Serà l’últim any com a ajudant? Caldrà veure-ho. Ja ha fet entrevistes per ser primer entrenador, però de moment no ha arribat l’opció que ell desitja. A l’estiu va assolir el bronze al Mundial com a seleccionador del Canadà, on continuarà als Jocs.

LeBron James, trencant rècords

L’estrella dels Lakers complirà la seva 21a temporada en l’NBA, una cosa que només han aconseguit Vince Carter, Parish, Nowitzki, Garnett i Kevin Willis, superant Abdul-Jabbar, Kobe Bryant, Crawfod i Haslem (amb 20). Ningú n’ha jugat 22. LeBron és, amb 38 anys, el segon jugador amb més edat de la lliga, darrere només d’Iguodala. LeBron James encara creu que pot aconseguir guanyar l’anell que seria el seu cinquè (Lakers 2020, Heat 2012 i 2013 i Cavs 2016).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)