ACB

El Baxi Manresa no falla contra el Granada i suma el quart triomf (90-84)

El Baxi Manresa ha derrotat el Coviran Granada per 90-84 i suma el quart triomf en l’ACB, seguint la tendència de superar als seus rivals més directes. L’equip de Pedro Martínez ha anat sempre per davant amb solvència i ha arribat a disposar d’un màxim avantatge de 19 punts en el darrer quart (81-62) amb un triple de Dani Pérez, tot i que el Granada ha tingut fe i s’ha posat a 6 punts (83-77) a 2:36 del final aprofitant un cert relaxament local. Brandon Taylor, amb 22 punts i 23 de valoració i Brancou Badio, amb 19 punts i 21 de valoració, han estat els puntals dels del Bages, molt superiors en defensa. També ha lluït Devin Robinson, amb 16 punts i 8 rebots.

El Baxi ha arrencat molt fort, rendibilitzant el pèssim balanç defensiu del Granada i amb una defensa molt agressiva. (14-7). Els andalusos han empatat amb un parcial de 0-7, però ha estat un miratge però l’equip de Pedro Martínez ha tornat a tensar la corda (24-14 al final del primer quart) amb un parcial de 10-0. L’equip local, fiable, no ha perdut cap pilota en el primer quart.

Impulsat per Felicio i per l’exBaxi Manresa Joe Thomasson, el Coviran s’ha acostat a només 6 punts, però 3 punts de Badio, amb una cistella de dos i un tir lliure per una tècnica a Felicio per protestar, i un triple de Taylor han ressituat els locals amb 12 punts de marge. El Manresa ha arribat al descans amb el màxim avantatge (45-32). Els visitants s’han estavellat de 6,75 amb 2/15 i han acabat el partit amb un paupèrrim 5/26. L’equip català ha acabat el tercer quart amb la màxima renda fins aquell moment amb un triple de Valtonen (69-54), un dels actors secundaris que ha tingut molt bon rendiment –7 punts i 5 rebots–i ha seguit dominant el partit en ple festival de Taylor i Badio fins que ha patit una desconnexió -mala selecció de tirs i precipitació–i el Granada ha afegit una certa incertesa al tram final, però un triple de Badio (88-80) ha posat punt i final a la insurrecció.