ACB

Pas endavant del Girona

Bàsquet. ACB. L’equip de Salva Camps resol en el darrer quart impulsat per Iroegbu un partit molt igualat sobreposant-se a la baixa d’Ives Pons i amb Markel Brown desaparegut

Palència 76 Girona 80

ZUNDER PALÈNCIA:Whittington (5), Ortega (14), Brown (2), Benite (10), Pasecniks (13) –cinc inicial–, Franke (14), Haarms (10), Van der Vuurst (5), Kamba, Manu Rodríguez, Ubal i Ndiaye (3). 21/39 de 2. 7/27 triples (2 Franke). 13/18 lliures. 37 rebots (10 Ortega). 14 assistències (4 Brown). 86 de valoració (28 Ortega).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (16), Vila (7), Goloman (6), Brown (3), Sergi Martínez (6) –cinc inicial–, Davis, Fjellerup (7), Colom (11), Susinskas (7), Sorolla (11) i Djordjevic (6). 20/37 de 2. 9/31 triples (3 Iroegbu, 2 Susinskas). 13/19 lliures. 37 rebots (13 Martínez). 18 assistències (6 Colom). 81 de valoració (14 Iroegbu, 14 Martínez).PARCIALS:23-23, 17-15 (40-38); 21-24 (61-62) i 15-18 (76-80).

ACB

Jornada 8

El Bàsquet Girona va sumar ahir a la pista del Zunder Palència, el cuer de l’ACB, la seva cinquena victòria en un partit igualadíssim que va saber rematar en el darrer quart (76-80). Ike Iroegbu, amb 16 punts i 4 assistències i un tram final de partit espectacular; Quino Colom, amb 11 punts i 6 assistències, i Jaume Sorolla (11 punts), van ser decisius en el conjunt de Salva Camps, que se’n va sortir sense el lesionat Ives Pons. Tot plegat sense oblidar els 6 punts i 13 rebots –14 de valoració– de l’incansable Sergi Martínez. Per la part local, el millor va ser Chumi Ortega, amb 14 punts i 10 rebots i 28 de valoració.

El partit va començar prou malament per al Girona, ja que Golomán es va carregar amb dues faltes i va haver de seure a 8:05 del final. Molt aviat. L’encert en el triple de tots dos conjunts va capitalitzar el primer quart, en què el Girona va gaudir d’una màxima renda de 4 punts (6-10) amb una cistella d’un inspirat Colom, que reapareixia. El Palència va reaccionar amb 2/2 de triples de Franke, que va arribar al descans amb 10 punts i a la segona part va aportar poca cosa. Colom va replicar amb un parell més i es va arribar al final del primer quart amb 23-23.

El Palència va penalitzar els problemes defensius dels visitants en l’inici del segon quart (33-27) amb un parcial de 10-4. El Girona, a més, va fallar els seus cinc primers triples –al descans estava en 3/13–, però la primera cistella d’Iroegbu i l’aparició de Sorolla van ajudar als de Salva Camps a posar-se de nou al capdavant (33-34) gràcies a un parcial de 0-7. L’embranzida final del Palència, però, el va ressituar de nou al davant al descans (40-38). El Girona, fort fins ara en la lliga en aquesta faceta, va concedir massa rebots ofensius al rival (9). Colom i Sorolla, que duia 4/4 de 2, van ser els màxims anotadors del Girona, amb 9 punts.

Esperonat per dues accions de 2+1 consecutives de Chumi Ortega, el Palència se’n va anar de 6 (48-42), però la història es va repetir amb un 0-7 del Girona coronat per l’infal·lible Sorolla, que va esmaixar gegantí després de robar una pilota (48-49). El triple de Susinskas va acabar de generar nervis als locals (50-54). A pesar d’un parell d’assistències de manual de Colom, el Girona va encadenar errors en atac i Benite, amb 5 punts seguits, en canvi, va obligar Camps a demanar temps mort (61-58) en el marc d’un estira-i-arronsa total. Fjellerup, valent i inspirat, va empatar amb un triple (61-61). Iroegbu va posar al davant de nou el Girona al final del tercer quart (61-62).

Rapidesa i encert

Tancant bé el rebot i sortint amb rapidesa al contraatac, el Girona, impulsat per dos triples d’Iroegbu, va obligar el tècnic local, Marco Justo, a aturar el partit (65-72 a 6:12). La mala selecció i el desencert al davant i la irrupció de nou de Chumi Ortega, amb un triple i dos tirs lliures, van revitalitzar el Palència quan el Girona ja li tenia el peu al coll (70-72). El triple de Susinskas va ser clau (70-75). Golomán va anotar dos tirs lliures (70-77). El festival d’Iroegbu va prosseguir amb una cistella magnífica que va deixar el partit prou encarrilat: 72-79 a 1:32. El Girona va fallar dos triples precipitats –Iroegbu i Colom– però Susinskas va agafar dos rebots seguits fonamentals i li van fer falta. Va anotar el segon (74-80 a 50 segons del final). El Palència, que no va tenir bons percentatges en el darrer quart, va anotar ràpidament (76-80), l’única possibilitat que tenia de seguir viu. Iroegbu, de nou precipitat, va fallar un triple, però el conjunt de Salva Camps va recuperar la pilota (76-80).

Hem sabut corregir en el segon temps el dèficit que teníem en el rebot defensiu per ser més sòlids i tenir més ritme
Salva Camps
El partit ha estat molt igualat i hem estat capaços de sobreposar-nos a l’ambient i al plantejament que ha fet el Palència

Bona aportació de la banqueta

Ives Pons, que era dubte per un contratemps físic en l’entrenament de dijous, no va jugar, una adversitat que el Girona va superar. A més, Golomán va cometre ràpidament dues faltes i es va haver de dosificar. El pas endavant del tortosí Jaume Sorolla va ser decisiu i el seu encert en atac a la pintura va ser vital. Sorolla va acabar el partit amb 5/8 en tirs de dos, va agafar un rebot, li van fer dues faltes i en va cometre tres. Seguint amb l’aportació de la banqueta, també van ser fonamentals els 7 punts de Fjellerup en moments compromesos, amb un triple en un intent i dues cistelles de dos en dos intents. Cap error. Tot plegat va permetre al Girona minimitzar els efectes del dia gris de Markel Brown, que tan sols va anotar 3 punts, fruit d’un triple de 5 d’intentats, amb només un crèdit de valoració.