ACB

El Baxi Manresa marca territori al Nou Congost contra el Girona (101-87)

El Baxi Manresa ha fet valer la seva fortalesa al Nou Congost i s’ha imposat amb autoritat al Bàsquet Girona (101-87) en un xoc d’alt voltatge entre dos equips que pugnen per guanyar-se el bitllet per a la copa. A quatre jornades per arribar a la meitat del campionat els dos conjunts presenten un balanç idèntic (7-6). En la seva tornada a la capital bagenca, el tècnic del Girona Salva Camps no ha pogut cantar victòria davant de Pedro Martínez amb qui va compartir banqueta durant tres temporades. Els màxims anotadors del partit han estat Devin Robinson (19), pels manresans, i Yves Pons (22), pels gironins.

Amb estils de joc i estadístiques a la lliga molt similars, el derbi català ha començat amb un ritme trepidant. En aquest frenesí inicial el Baxi Manresa ha dominat el rebot i s’ha mostrat molt més encertat en les transicions. Amb un parcial de 10-0, el conjunt bagenc ha obert bretxa (21-7) davant un rival que no feia bona selecció de tir. Una cistella de Dordevic i un parell de triples de Susinskas han aturat la sagnia pels gironins abans de tancar el primer quart (29-17). El segon quart s’ha convertit en un intercanvi de cistelles (23-25). El Girona ha afinat la punteria i responia a la proposta local. Devin Robinson (11 punts i 7 rebots) liderava l’atac bagenc i en el gironí era Yves Pons, més encertat en els triples que en els tirs lliures, el màxim referent ofensiu. A la mitja part el Baxi mantenia 10 punts de renda (52-42).

El pas pels vestidors no ha refredat cap dels dos equips i han tornat a pista amb la mateixa o major intensitat. Badio, amb el canell calent, ha anotat dos triples (58-46), però el Girona ha respost amb la mateixa moneda. Pons, Davis i Brown, per partida doble, també la clavaven des de més enllà dels 6,75 m i impulsaven el seu equip per primer cop amb avantatge en el resultat (63-64). L’alegria ha estat efímera. Era un duel d’alternatives. Al 2-13 dels gironins han replicat els manresans amb un contundent 16-5 per arribar a l’últim quart amb els mateixos 10 punts d’avantatge (79-69). La bona dinàmica bagenca s’ha allargat a l’inici del quart definitiu. Un parcial de 7-0, amb triples de Taylor i Steinbergs, han ampliat la màxima diferència local fins als 17 punts (86-69). El Girona no ha pogut aguantar el ritme anotador dels locals –han arribat a manar 95-78– i ha acabat claudicant per 101-87.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)