ACB

Moneke condemna el Baxi Manresa en els 1.000 partits de Pedro Martínez

Pedro Martínez no ha pogut celebrar avui en tota la seva magnitud els seus 1.000 partits a les banquetes ACB perquè el seu equip, el Baxi Manresa, ha perdut contra el Baskonia de Dusko Ivanovic, un altre tècnic amb molta història (82-90). El conjunt basc venia de quedar-se fora de la copa per haver perdut en la darrera jornada de la primera volta a casa contra el Real Madrid, resultat que va permetre precisament a l’equip del Bages classificar-s’hi tot i haver perdut a Bilbao.

L’exjugador del Baxi Manresa Chima Moneke ha capitalitzat la part inicial de l’emotiu preludi del partit. La rebuda de la seva anterior afició l’ha emocionat i ha plorat. Estava jugant un partit discret en atac fins que ha clavat un triple en el darrer minut que ha estat decisiu. Una pancarta desplegada pels aficionats on es podia llegir “Pedro Martínez. Entrenador, mestre i llegenda” ha prosseguit amb les emocions a flor de pell de la prèvia del duel mentre els seguidors corejaven el seu nom.

Quant als efectius dels locals, la gran novetat era el retorn de Juanpi Vaulet, operar del canell esquerre a l’octubre.

La intensitat defensiva i les mans, l’encert exterior amb tres triples –Dani Pérez, Badio i Dani Garcia– i el 6/6 en tirs lliures han permès el Baxi arribar al final del primer quart amb un marge de 9 punts (23-14), amb un parcial final de 7-0. Howard, l’estrella rival, no ha anotat.

El Baxi Manresa ha establert el seu màxim avantatge (25-14) però el Baskonia ha reaccionat impulsat per 6 punts de Rogkavopoulos (26-22). Dani Garcia, que ja duia 8 punts, ha clavat un triple (29-22). Els visitants s’han tornat a acostar (31-29) i Garcia ha fet el seu tercer triple (34-30). Amb Kotsar fent mal a la pintura, l’equip d’Ivanovic ha acabat de configurar un nou escenari: 34-34 a 1:05 del descans. Un triple de Marinkovic ha posat el Baskonia per davant a la mitja part (36-37).

Sortida fulgurant i plena d’energia del Baxi Manresa, amb un 8-0 de parcial (44-37). Temps d’Ivanovic. Howard s’ha despertat amb 9 punts en 5 minuts i ha catapultat el Baskonia, que s’ha posat per davant de nou amb 5 punts seguits de Costello (53-54) en un tercer acte exuberant quant a triples –2 de Vaulet, que ja duia 13 punts–i espectacle per part de tots dos conjunts que s’ha acabat amb 66-63 amb una última cistella de Costelo, que duia 15 punts i era el màxim anotador del partit.

La voràgine de cistelles ha prosseguit en el darrer acte, amb un marge inicial de 6 punts per als locals (73-67) però la resposta de Howard de 3 (17 punts): 75-74. La igualtat era extrema (75-75, 77-77, 79-79, 82-82). Un triple del fins llavors desaparegut Moneke, que no l’ha celebrat, a 57 segons del final ha decidit el partit (82-87), segellant un parcial de 0-8 mortífer.