ACB

Només hi haurà un català a semifinals

Bàsquet. ACB. El Barça i el Baxi Manresa es veuran les cares als quarts amb el precedent de Granada fa dos anys

El sorteig dels emparellaments de la copa no van donar sort als dos equips catalans, que es veuran les cares als quarts el pròxim 15 de febrer (18 h). Els dos equips repeteixen el duel que ja van protagonitzar fa dos anys a Granada i en el qual els manresans, en aquella temporada històrica amb Moneke, Thomasson, Bako i companyia, van ser atropellats pel Barça tornant a casa més aviat del que esperaven (107-70). Aquest curs els manresans han guanyat a la primera volta al Palau Blaugrana (82-83) en l’única derrota dels de Grimau a l’ACB a casa, on estan intractables, però els blaugrana van guanyar la final de la Lliga Catalana que es disputar a Lleida (81-79). Qui guanyi del duel català jugarà la semifinal (21 h, dia 16 de febrer) contra el guanyador de l’Unicaja-Tenerife. En l’altra part del quadre hi haurà el Madrid-Múrcia i el València-Gran Canària.

D’altra banda, un dels jugadors que viurà un partit especial, l’excapità del Barça Pierre Oriola, ara al Baxi Manresa, va aconseguir contra el Baskonia els seus 2.000 punts anotats a l’ACB. Curiosament la copa i el duel entre manresans i blaugrana sempre es remunta al 1996 a la mítica final en què el TDK Manresa va superar amb un triple de Chichi Creus el Barça. El tècnic de llavors era Salva Maldonado, ara entrenador ajudant de Pedro Martínez. El mil·lenari en partits ACB, el tècnic del Baxi es retrobarà en un duel a la banqueta amb Roger Grimau, qui va retirar-se com a jugador a les ordres de Pedro Martínez i a qui li té un gran respecte.

Un dels jugadors que està lesionat i que si arriba al matx serà molt just és Abrines, que ahir va valorar el duel de quarts: “El Manresa té armes, juga amb un ritme alt i no ens posarà les coses fàcils, la seva trajectòria parla per si sola, ja ens va guanyar al Palau. No serà fàcil, però això ens donarà un extra de motivació per afrontar aquest partit i fer-ho amb cautela.”

La minicopa ‘catalana’

D’altra banda, aquest migdia a Màlaga s’ha fet el sorteig de la minicopa, que es disputarà a la ciutat andalusa del 14 al 18 de febrer. El Joventut i el Manresa han quedat enquadrats en el grup A amb l’amfitrió Unicaja i el campió Madrid. A l’altre grup hi haurà el Girona i el Barça amb el Saragossa i el València. Disputaran una lligueta i els dos primers disputaran les semifinals. El Madrid torna a partir com a favorit després de guanyar les darreres dues edicions i nou de les darreres deu minicopes.

ELS CARA A CARA

107-70
Resultat
dels quarts de final que van disputar el Barça i el Baxi Manresa en què hi havia Moneke i companyia
82-83
Derbi
jugat el 12 de desembre al Palau que va guanyar el Baxi, única derrota a l’ACB del Barça a casa
81-79
Lliga Catalana
que va guanyar el Barça en el primer títol de Grimau. Es va jugar a Lleida
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)