ACB

Reunions als despatxos i xerrades als vestidors

Bàsquet. ACB. El Bàsquet Girona vol canviar la dinàmica en què ha entrat; els nous americans Davis (4,4 de valoració) i Ivey (2) no han aportat un salt de qualitat

Els jugadors i el tècnic del Bàsquet Girona, Salva Camps, es van reunir ahir per posar les cartes sobre la taula i intentar reconduir la situació mentre les reunions als despatxos continuen. El director esportiu, Jordi Plà Comas, conscient de la seva responsabilitat en la confecció de la plantilla, està en permanent contacte amb el president, Marc Gasol, per intentar fer algun moviment que serveixi per canviar la dinàmica. La clau és recuperar la línia que tenia el Bàsquet Girona a l’inici, quan amb un joc elèctric va arrencar amb una sèrie de 7-5 i es va arribar a parlar de la copa. Des de llavors, derrota de 37 punts al Palau contra el Barça, triomf amb pròrroga contra el MoraBanc i sis derrotes seguides que han encès les alarmes que obliguen l’equip a reaccionar abans de la final de diumenge a Lugo.

La situació actual no és culpa seva però és clar que els dos nous nord-americans no han ajudat a fer millor l’equip. Com a mínim fins ara. Corey Davis va aterrar en la jornada 7 a Fontajau amb un contracte temporal fins al 31 de desembre que se li ha fet extensible fins a final de curs. Havia deixat Trieste (Itàlia) fent 13 punts de mitjana i 11,1 de valoració. Però a Girona les xifres han disminuït (7,7 punts i 4 de valoració). No ha millorat l’aportació d’un Markel Brown que en 18 minuts de joc feia 7,7 punts i 4,5 de valoració i al qual, amb criteri, es va buscar un relleu. Però tampoc convenç –tot i que només ha disputat dos partits– Brae Ivey. Arribat de Lituània, on jugava al Juventus Utena i feia 14,4 punts, a Girona acredita 5 punts i 2 de valoració.

A tot això s’hi ha d’afegir que les lesions ara estan castigant els gironins. Avui es comunicarà l’abast de la lesió que es va fer Juani Marcos, de nou muscular, i Sergi Martínez (25:56 minuts de mitjana) també ha hagut de parar. El tècnic, Salva Camps, està intentant buscar solucions però el problema és la dinàmica en què s’està entrant perquè la classificació, amb dues victòries més que el Breogán, que és qui marca el descens, no seria greu tenint en compte que el Bàsquet Girona viu tot just la segona temporada a l’ACB. El Palència, debutant, va sumar a Fontajau el tercer triomf.

10

partits

s’ha perdut Juani

Barça, València i Saragossa, rivals en la minicopa

El primer equip del Bàsquet Girona va tenir possibilitats d’entrar en la copa fins a 4 jornades del final de la primera volta, però després va venir la crisi de resultats. Però qui sí que va aconseguir classificar-se per al torneig del KO va ser l’infantil del Girona en la fase prèvia que es va fer a Tarragona. Ahir es va fer el sorteig dels grups i els gironins estaran en el grup B amb el Barça, el Saragossa i el València. Faran una lligueta i els dos primers classificats jugaran les semifinals contra els dos primers del grup A, on hi haurà el Joventut, el Manresa, l’amfitrió Unicaja i el vigent campió Madrid. La minicopa començarà un dia abans de la copa sènior, del 14 al 18 de febrer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)