ACB

El Manresa reacciona a temps a Palència (88-95)

Els bagencs s’imposen a la pista de l’equip castellà, revifat en els darrers partits, amb un gran últim quart (22-34)

El BAXI Manresa talla la mala dinàmica de dues derrotes seguides i obté la primera victòria del 2024 en imposar-se a la pista del Palència, que arribava amb la moral alta després de vèncer en dos dels tres darrers partits. El duel ha estat molt igualat, però un gran últim quart dels catalans, amb un Badio en estat de gràcia que s’ha enfilat fins als 29 punts, els hi ha permès assolir el triomf.

Els bagencs han dut lleugerament la iniciativa al començament del partit, espès i amb poc ritme en els minuts inicials, imposant-se en el rebot ofensiu davant els locals, que tenien millor percentatge de tirs de camp. El primer quart, amb alternatives pels dos bàndols, s’ha tancat amb màxima igualtat en el marcador (17-17).

La tònica del primer període s’ha repetit en el segon, i malgrat que els de Pedro Martínez han arribat a establir un màxim avantatge de cinc punts (31-36), el Palència, més encertat en el tir (53% dels castellans per 37% dels manresans), ha capgirat el resultat (41-39) gràcies a l’anotació de Pasecniks (13 punts) i Van der Vuurst (11), que s’han posat l’equip a l’espatlla.

El Manresa ha millorat des de la línia de tres a la represa, però l’estira-i-arronsa no cessava i la diferència entre els dos conjunts continuava sent mínima, fins que un parcial de 5-0 al final del tercer quart ha donat l’avantatge als de Luis Guil (66-61) i ha deixat als visitants obligats a reaccionar a l’hora de la veritat si no volien marxar de Palència amb les mans buides.

Dit i fet, el BAXI ha fet un pas endavant en el moment decisiu i, tot i que ha començat l’últim quart encaixant un triple que el deixava vuit punts per sota (69-61), una gran sèrie des de la línia de 6’75m (6/8) ha permès a l’equip català revertir la dinàmica i eixugar el dèficit (80-86). Finalment, els manresans s’han acabat imposant amb relativa comoditat (88-95).

El desè triomf permet al Manresa, novè classificat, tornar a tenir un balanç positiu (10-9) i aferrar-se a la lluita per la vuitena plaça, que actualment ocupa el Tenerife pel bàsquet average.