ACB

Katsikaris: “Estic convençut que podem fer coses molt boniques”

El Bàsquet Girona ha presentat Fotis Katsikaris, que arriba a Fontajau amb l’encàrrec de fer revifar un equip que encadena set derrotes. El relleu de Salva Camps debutarà diumenge, en un partit de molta transcendència a casa (12.30h) contra el Granada, que té una victòria menys i marca la zona de permanència. A la roda de premsa de presentació, hi ha assistit la plantilla, que després tenia programat el primer entrenament amb el grec.

“Com és la vida d’un entrenador, d’un esport professional, com poden canviar les coses tan ràpidament. Estic molt content, amb moltes ganes i il·lusió de començar en un equip que té molta història i en què podem fer coses molt boniques, n’estic convençut”, ha explicat Katsikaris.

Convençut

“Parlant amb en Marc i en Xus, m’ha agradat el que hem parlat, la il·lusió i l’ambició que hi ha. És cert que la situació és complicada, però ho traurem endavant, segur. Farem tot el que puguem com a equip per treure resultats i que els aficionats gaudeixin i estiguin orgullosos de l’equip.”

“Estic molt content d’estar aquí, amb moltes ganes de començar, conèixer bé l’equip, treballar junts i compartir-ho tot, tàcticament i emocionalment. El bàsquet implica moltes coses.”

La plantilla a la presentació

“És un bon senyal. Em sento molt acompanyat. No ho esperava. Això jo crec que significa que estem junts, com una família.”

Què s’ha de millorar?

“No és només una cosa. Quan les coses no surten com s’espera, el més important és recuperar la confiança. Som humans, tots som diferents, i cada jugador ho veu d’una manera diferent, el que està passant. És un esport col·lectiu, però és important com cadascú ha de donar el que necessita l’equip, i no a l’inrevés. És el primer missatge cap a l’equip. Oblidem-nos del que ha passat. S’ha de mirar endavant, ser positius, i treure tot el que tenim de bo. Les carències, arraconem-les. L’aspecte tàctic, no el pots canviar en un dia o dos. Hi ha punts que té molt bons l’equip, i per descomptat que s’han de millorar coses.”

Quin equip podem esperar?

“M’agrada el joc dinàmic. Jugar ràpid, però sense presses, que hi ha una gran diferència. I prendre les millors decisions. L’equip té una base de jugar ràpid, però hem de ser intel·ligents, també. En atac, trobar el talent, les virtuts de cada jugador, i jugar en col·lectiu. Buscar sempre no un tir bo, sinó el tir perfecte. Això amb temps, es pot millorar. I defensivament també s’ha de fer un treball. I també hi ha l’esforç de cadascú. Segur que podem millorar moltes coses. D’aquí a diumenge, és difícil, i no vull confondre els jugadors amb moltes consignes.”

Què es juguen diumenge?

“La reacció. El club ha reaccionat, i ara és una qüestió col·lectiva. De tot l’equip. Jugar amb caràcter, amb les qualitats de l’equip. No vull veure l’equip capcot, sinó que s’alliberi una mica, que recuperi la il·lusió i l’ambició, que sigui competitiu.”

Què el va convèncer?

“La meva carrera, puc dir que l’he fet a l’ACB, i n’estic orgullós. Soc de les persones que té la visió molt clara. Ens podem equivocar, però la il·lusió, les ganes i la motivació hi són. En els equips que he tingut èxit, ha estat per la relació, la connexió, amb la gent del club.

Ha demanat fitxatges?

“Amb temps, ho hem de valorar tot. És una de les coses que hem parlat, el que fa falta per millorar l’equip. Amb temps, ho valorarem.”

Què coneixia del Bàsquet Girona?

“Un projecte molt ambiciós, després de tants anys creant una base per fer tornar l’ACB a Girona. Entrar a Catalunya per entrenar, per a un estranger, no és tan fàcil. Agraeixo la confiança d’en Marc i en Xus. He estat un any i mig fora de les pistes perquè ho necessitava com a persona. Seguia molt l’ACB, i l’evolució i l’oportunitat a jugadors joves, és bona. Hi ha jugadors amb marge per créixer.”

Jesús Escosa

“La trajectòria de Fotis és llarga, en diferents lligues europees, també ajudant a Utah i com a seleccionador. Afrontem una nova etapa, amb molta il·lusió i força, amb l’objectiu d’augmentar el rendiment de l’equip”, ha explicat el màxim responsable esportiu, Jesús Escosa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)