ACB

Ricky Rubio, del Next MVP al Palau Blaugrana

Bàsquet. ACB. El base, que s’entrenava sol a Badalona, anuncia que torna al Barça inicialment per entrenar-se, tot i que se’l vol inscriure en l’Eurolliga abans del 7 de febrer

Ricky Rubio posarà punt final als entrenaments individuals que ha estat fent les últimes setmanes al Next MVP, la instal·lació que hi ha a la zona de Can Ribó de Badalona on es feien entrenaments individualitzats amb nens i nenes i on també s’hi havien entrenat jugadors NBA com Harden o Ibaka quan estaven a Barcelona de vacances. El centre el va reconvertir en centre d’entrenaments el base del Masnou, i hi ha instal·lat el seu lloc de treball, amb un gimnàs. Ricky ha continuat treballant amb el seu amic Raül López i ha mantingut el preparador físic que també tenia Marc Gasol, Toni Caparrós, exselecció i ex Barça. Al NextMVP hi ha una pista de joc petita i cistelles per fer entrenaments específics. En petit, però molt semblant al que hi ha en algunes ciutats per a jugadors NBA, com l’Sky de New York, el Just Hoop a Los Angeles, l’Impact a Las Vegas o el Hoops Factory a París. Després de fer-se públic el comunicat Ricky va penjar al twitter la paraula japonesa Nankurunaisa, que significa “amb el temps les coses se solucionaran; pren-t’ho amb calma”.

Però Ricky Rubio ja se sent amb forces per intentar començar a posar-se a prova en l’aspecte competitiu. És per això que el Barça ha estat l’escollit per tornar. Inicialment per entrenar-se (avui 11.30h) però a ningú se li escapa que l’objectiu és tornar a jugar, tot i no tenir pressa. Roger Grimau havia demanat un fitxatge en la direcció, i qui millor que ell? A Ricky el poden inscriure en l’Eurolliga –el límit és el 7 de febrer– i no jugar fins que ell se senti amb forces i confiança. Això sí, per inscriure’l ha de tenir un contracte tot i que la paraula entre club i jugador és més important que els números que s’hi posin. La duració i la quantitat són ara secundaris. La presència de Víctor Sada ha estat clau, perquè són amics, així com Roger Grimau. Amb Navarro va compartir vestidor i el director esportiu Mario Fernández li ha transmès en tot moment que fes el pas quan ell ho considerés oportú. Ricky ha marcat els tempos del seu retorn anant de bracet amb el Barça, que té els seus drets a l’ACB després de pagar la xifra rècord de 3,7 milions d’euros a la Penya per al seu traspàs. Ricky anunciava ahir amb un comunicat el seu desig, després de tancar, fa un mes, la seva aventura a l’NBA i rescindir el contracte amb els Cavs: “Ha arribat el moment d’entrar en la fase final de la meva recuperació, i després de molt de temps de treballar cos i ment, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les mans.”

D’altra banda, el portal de notícies nord-americà The Athletic va publicar ahir una entrevista a Ricky, feta abans, on explica tot el que ha viscut en la seva vida i com l’ha afectat.

LES DADES

7
de febrer
és la data límit que té el Barça per inscriure Ricky si ha de jugar en l’Eurolliga.
7
mesos
fa del 30 de juny, quan va deixar la selecció espanyola i va aparcar el bàsquet.
2
temporades
va estar en el Barça (2009-2011), amb el qual va guanyar la segona Eurolliga de la història del club blaugrana.

EL COMUNICAT

Ha arribat el moment d’entrar en la fase final de la meva recuperació pels problemes de salut mental
Ricky Rubio
He demanat al Barça si podria, sense compromís ni interrompre els seus plans, entrenar-me amb ells
Després de molt temps treballant cos i ment, em veig amb ganes i forces de veure com reacciono amb una pilota entre les mans
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)