ACB

Ruzic signa un contracte professional amb la Penya per cinc temporades

El Joventut Badalona i Michael Ruzic (2,06m, 2006) han arribat a un acord per a les pròximes cinc temporades, i la jove perla croata signa fins al 30 de juny del 2029 amb la Penya, el seu primer contracte professional. Ruzic, que ha debutat amb 17 anys amb el primer equip tant a l’ACB com a l’Eurocup, ja ha deixat mostres del seu espectacular talent amb l’equip verd-i-negre i s’ha convertit en el seu primer any a Badalona en una peça fonamental a la rotació.

Ruzic és un aler pivot que va arribar a Badalona el passat estiu procedent del KK Zadar. Amb unes qualitats tècniques innates, Ruzic ha demostrat ser un jugador molt madur a la pista tot i ser menor d’edat. Des de la posició d’aler pivot, el croat pot anotar de totes les maneres possibles, a més d’estar sempre ben posicionat en la lluita pel rebot i ser un jugador molt intel·ligent sobre el parquet. Destaca Jordi Martí, director Esportiu del Joventut, “el seu esperit balcànic. És un noi que amb l’edat que té ja competeix. És un jugador amb molt talent, molt bons fonaments, molt bona comprensió del joc tant en atac com en defensa. Quan arribi la millora física, serà un jugador que podrà jugar minuts de màxim nivell. Ell està compromès i ha fet una aposta per nosaltres. Espero que el seu caràcter el transmeti encara més al grup, és igual l’edat, perquè al final tenir caràcter a l’equip et fa ser competitiu”.

Debut prometedor

En l’any del seu debut, Ruzic ja ha deixat grans partits amb la samarreta de la Penya. El més destacat, el passat 14 de novembre quan va anotar 17 punts i va fer 21 de valoració contra el Paris Basketball, l’equip que domina l’Eurocup, o el més recent, amb 11 punts i 15 de valoració contra l’Hapoel Tel Aviv. Uns números que demostren el seu talent, un talent que ja va brillar el curs passat al torneig classificatori de l’Adidas Next Generation. A les files del KK Zadar, Ruzic va acabar amb 19’3 punts, 5’7 rebots i 21’7 de valoració per partit, sent dels jugadors més destacats de la competició.

L’aposta per Michael Ruzic és la d’una aposta conjunta, on entitat i jugador van junts. Confessa Martí que “és molt d’agrair. Aquesta decisió ve perquè té una família que ve de l’esport, de professionals, i que han posat en valor el que vol dir el Joventut i el que és fer un jugador professional. Ens hem de fer forts, perquè qui aposta per nosaltres, nosaltres farem el mateix per ell. I aquest és el cas del Ruzic, ha apostat i ha demostrat la seva implicació. El Michael ha fet l’aposta, ens ha anat bé als dos, i la seva renovació significa futur per a la Penya”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)