ACB

Un triple de Steinbergs a l’últim segon dona el triomf a Granada (93-94)

El Manresa se sobreposa a un mal inici d’últim quart per endur-se una victòria treballada i soferta, la dotzena del curs i tercera consecutiva, en un partit molt igualat

El Manresa s’imposa a la pista del Covirán Granada amb un triple de Marcis Steinbergs a l’últim segon, en un enfrontament de màxima igualtat i encadena el tercer triomf a la Lliga Endesa. Els dos nord-americans, Devin Robinson (16 punts) i Brandon Taylor (15), han estat els màxims anotadors del Baxi.

El partit ha començat amb un Cheatham inspirat, ja que el segon jugador amb més triples anotats de l’ACB ha estat l’autor dels primers set punts dels locals. Els visitants, amb força millor encert en els tirs de camp, han obert forat amb un parcial de 0-7 (11-18), però els andalusos han respòs abans de tancar el quart per reduir la diferència en el marcador (22-25).

El Granada s’ha imposat en el rebot defensiu i ha sortit vencedor en l’intercanvi de cops del segon període (27-20). Felício (17 punts) ha liderat un parcial de 7-0 que ha posat al seu equip per davant (35-33). A partir d’aquí, el conjunt entrenat per Pablo Pin ha obert escletxa (44-37), però els bagencs han arribat al descans ben vius (49-45).

Una bona arrencada del Manresa a la segona meitat li ha permès igualar el duel (49-49). El Covirán, tot i patir més pèrdues, s’ha distanciat de nou (59-53), i minuts després, els catalans han tornat a assolir la igualada (66-66). El partit ha arribat a la mitja hora de joc amb un ajustat 69-67 que ho ha deixat tot obert de cara a l’últim quart.

Els de Pedro Martínez no han començat gens bé el darrer període i un parcial de 6-0 ha deixat el Baxi en una situació compromesa (75-67). Dani Pérez ha anotat un triple clau (84-83), però el definitiu ha estat el de Steinbergs, que ha entrat quan faltaven 1.9 segons pel final.

El triomf permet al Manresa obtenir la dotzena victòria del curs en 21 jornades i situar-se en la vuitena posició. El nou pívot, Selom Mawugbe, anunciat el passat dilluns, no ha format part de la convocatòria.