ACB

Amb un pam de nas

El Barça encaixa la segona derrota contra el València, que capgira el marcador amb un 0-19 (58-63) i veu com Laprovittola falla l’últim triple

Barça 76 València 79

BARÇA:Da Silva (7), Vesely (7), Kalinic (5), Satoransky (10), Laprovittola (5) –cinc inicial–; Brizuela (9), Hernangómez (16), Parker (12), Nnaji, Jokubaitis (3) i Parra (2). 26/45 de 2, 4/16 triples (1 Da Silva, Kalinic, Laprovittola i Brizuela), 12/15 tirs lliures), 31 rebots (9 Hernangómez), 16 assistències (7 Satoransky) i 83 de valoració (25 Hernangómez).VALÈNCIA BASKET:Puerto (3), Reuvers (2), Anderson (8), Jones (9), Inglis (2) –cinc inicial–; Claver, Pradilla (15), López-Arostegui (2), Jovic (11), Robertson (8), Ojeleye (17) i Pangos (2). 22/46 de 2, 5/18 triples (2 Robertson i 1 Puerto, Jovic i Ojeleye), 20/22 tirs lliures, 34 rebots (7 Jovic), 15 assistències (7 Jones) i 86 de valoració (20 Ojeleye).PARCIALS:19-19, 21-19 (40-38), 18-22 (58-60) i 18-19 (76-79).

El València i Àlex Mumbrú ja són la pedra a la sabata del Barça de Roger Grimau, perquè els taronges li han guanyat els dos partits de lliga. 71-68 per la castanyada i ahir, que posaven el dit a la nafra al Palau, on, malgrat arribar amb una mà al davant i l’altra al darrere en el joc interior, van ser capaços de lligar un 0-19 entre el final del tercer quart (58-60, 0-16) i l’inici de l’últim –58-63, segon triple seguit de Robertson–; amb Jaime Pradilla (15 punts, 7 en l’últim quart i carregat amb quatre faltes) impedint que els locals remuntessin malgrat els esforços de Satoransky. El base txec va deixar sol Laprovittola a la línia de 6,75 m, emportant-se dos defensors i fent-los saltar als dos amb una finta perquè el de Morón tingués, fins i tot, temps d’agafar aire per llançar el triple frontal que enviava el partit a la pròrroga en l’últim segon. I va fallar (1/7), igual que en la darrera possessió de la primera meitat, quan a més cometria l’antiesportiva de la frustració després.

Jovic, decisiu en l’inici de la remuntada visitant, ja havia empatat a 19 des de 6,75 m al final del primer quart, amb el primer triple visitant després d’un inici erràtic a banda i banda i Willy Hernangómez (8 punts) castigant el punt feble taronja. Da Silva amb 5 punts seguits havia donat la iniciativa als locals (5-2 triple), que arribarien a manar de 9 en el segon quart (40-31 Kalinic a 1:04) després del xou de Parker –10 punts, 4 rebots i 17 de valoració en tot el parcial– i de 14 en el tercer. Ell i Satoransky serien els únics capaços de mantenir una mínima inspiració a cada costat de la pista. De fet el nord-americà després de robar-la al bot a Jones va encendre el Palau (76-79) a 1:22.

Vesely havia empatat a 68 però s’asseia perquè havia perdut els papers, com tot el Barça quan, des que el base txec encarrilava el partit a 4:27 per acabar el tercer quart (58-44), i Mumbrú ja havia demanat dos temps morts, es van deixar anar. El primer temps visitant de la segona meitat era quan havien passat 37 segons (2+1 de Willy i triple de Brizuela). Parker, que tampoc seia en tot l’últim quart (2 punts i 1 de valoració), es precipitava a 44 segons des d’on després fallaria Laprovittola i, amb 3-8 rebots en l’últim quart, el València en faria prou esperant l’error no forçat blaugrana.