ACB

No és ‘potra back’

Bàsquet. ACB. El Baxi Manresa ha igualat els 12 triomfs del curs passat i té el mateix balanç que el TDK campió de l’ACB (1998)

Pedro Martínez no va poder ser més explícit i més sincer en respondre la piulada amb la imatge de la jugada increïble del Granada-Baxi en què Steinbergs va agafar la pilota després que aquesta passés per error per sota les cames de Brancou i va anotar el triple del triomf a tauler des de nou metres en el darrer segon. L’analista Marc Castillo acompanyava el vídeo dient: “Aquesta pissarra és nova, Pedro.” El tècnic badaloní va ser clar sobre la jugada: “L’entrenem molt, l’anomenem Potra Back.” Però més enllà de l’anècdota, el que no és potra és la temporada de l’equip del Bages. No és casualitat que hagi guanyat 11 dels 12 partits disputats contra rivals de la teòrica seva lliga, que havia de ser la permanència, tot i que ara l’objectiu ha passat a ser el play-off i tornar a Europa. El Baxi ha superat al Nou Congost el Saragossa, el Palència, el Granada, l’Obradoiro, el Girona, el Breogán, i ha guanyat a domicili a Lugo, a Andorra i a Palència. No és tampoc casualitat que l’únic partit que ha perdut hagi estat a Bilbao (74-54). Era el partit en què estava obligat a guanyar per assegurar-se el bitllet de la copa, tot i que després igualment es va classificar. El Manresa ja ha aconseguit en la jornada 21 les mateixes victòries (12) que va sumar en tota la temporada passada (34 jornades). Ara mateix té el mateix balanç (12-9) que el de la històrica lliga del TDK Manresa el 1998. I té només una victòria menys que l’altre històric, el Manresa finalista de la FIBA Champions League fa dos anys amb Moneke, Thomasson, Bako, Maye, Rafa Martínez o Sylvian Francisco. El que és una potra és tenir Pedro Martínez.

Manresa-Barça 5 dies abans de veure’s a la copa

Les casualitats han fet que el Manresa i el Barça es vegin les cares dues vegades en només cinc dies. El darrer partit dels de Pedro Martínez abans de la copa serà diumenge al Nou Congost contra els de Roger Grimau, amb el precedent de la primera volta al Palau Blaugrana, en què va guanyar el Baxi (82-83). Els dos equips es tornaran a veure en els quarts de final del torneig del KO el divendres 16 de febrer (18 h). Fa dos anys en l’edició de Granada ja es van enfrontar, amb triomf del Barça (107-70).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)