ACB

Una altra tendència a frenar

L’MVP de la jornada, present en sis de les 13 derrotes en la lliga del Girona, que dissabte juga l’últim partit abans de l’aturada a Andorra amb l’amenaça de Jean Montero

L’arribada de Fotis Katsikaris al Girona, fa dues setmanes, va posar fi a la mala ratxa de resultats de l’equip gironí a la lliga. El tècnic grec té entre cella i cella diferents objectius sobre els quals treballar, com ara reduir les pèrdues, millorar el percentatge en el tir i no ser tan vulnerables al darrere. El paper de Khem Birch serà fonamental en aquest últim, perquè el conjunt vermell ha vist com pivots dels equips rivals feien els seus millors partits contra ells. El cas més recent és el de Vincent Poirier, que diumenge, amb Edy Tavares lesionat, establia la seva millor valoració en la lliga (37) i signava dobles figures (19 punts i 10 rebots) per primer cop aquest curs. El francès no era l’MVP de la jornada des del curs 18/19, quan ho va aconseguir dos cops amb el Baskonia.

El recital del pivot blanc (2,13 m, 1993) recorda el d’Anzejs Pasecniks, botxí del Girona a Fontajau amb el Palència, en l’única victòria del cuer a fora. El letó (2,16 m, 1995) és l’últim capaç de repetir guardó, perquè la setmana després hi tornava a casa contra el Manresa. El primer a lligar dues jornades sent el millor és Chima Moneke, a Fontajau, en només 25 minuts (29:42 Poirier) i la setmana després de signar un 42 de valoració contra el Palència. Willy Hernangómez també va fer la seva millor actuació aquest curs a l’ACB amb el Girona al davant, en la pitjor tarda de l’equip en un any i mig en la lliga. De fet, de les 13 derrotes en 21 jornades, en 6 hi ha hagut l’MVP de la jornada, perquè fins i tot el dia que ho aconseguia Ike Iroegbu l’equip va perdre.

Mans llargues

La gran fixació de Katsikaris, per això, son les pilotes perdudes. I aquí hi ha Jean Montero fregant-se les mans. L’artífex del 0-24 amb el Betis el maig de l’any passat que acostava els d’Aíto al precipici (79-90) amb 25 punts, 11 assistències i 33 de valoració, és el jugador de la lliga que més pilotes recupera (2,3). El base dominicà de l’Andorra, a qui el Girona visita dissabte abans de l’aturada i que suma una victòria menys (107-104 en la pròrroga a Fontajau), té dos MVP de la jornada i, dissabte a Màlaga, hauria empatat a 3 amb Moneke si l’endemà Poirier no l’hagués superat per 1. Recórrer a Corey Davis per frenar el tercer jugador de la lliga que més anota (0,1 més que Ike Iroegbu) és una arma de doble tall, perquè el de Louisiana és el quart en pilotes perdudes (2,7).

Thomas Scrubb (32)
Jornada 6 Obradoiro - Girona (85-79)
Ike Iroegbu (30)
Jornada 9 Girona - Unicaja (78-82)
Willy Hernangómez (36)
Jornada 11 Barça - Girona (115-78)
Chima Moneke (31)
Jornada 16 Girona - Baskonia (85-93)
Anzejs Pasecniks (38)
Jornada 18 Girona - Palència (84-86)
Vincent Poirier (37)
Jornada 21 Madrid - Girona (92-79)
2
guardons
ha guanyat Jean Montero, pròxim rival dels de Fotis Katsikaris i que a Màlaga va valorar 36, un menys que Vincent Poirier.
15,5
punts
acredita el base del MoraBanc, tercer de l’ACB (0,1 més que el del Girona). És el segon en valoració de la lliga: 19,9 (20 Moneke).
15,5
pilotes
perd el conjunt gironí de mitjana. Montero lidera les recuperacions (2,3) i Corey Davis és el quart en pèrdues (2,7).
1
jugador
del Girona té l’MVP, Iroegbu, en la derrota a Fontajau contra l’Unicaja (78-82)
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)