ACB

Disset anys després

Bàsquet. ACB. Natxo Lezkano (Morabanc) va debutar com a primer entrenador a l’ACB contra Fotis Katsikaris el 2007 amb el TAU, per un problema de salut de Perasovic

Fotis Katsikaris viu la seva catorzena temporada a l’ACB. Amb una llarga experiència, el tècnic grec viurà demà tot just el seu tercer partit a la banqueta del Bàsquet Girona. Ho farà a Andorra, on coincidirà amb Natxko Lezkano, que té molt menys bagatge com a màxim responsable d’una banqueta ACB, però amb una curiosa connexió amb Katsikaris. Va ser precisament contra un equip del tècnic grec, el Pamesa València, que Lezkano va debutar com a primer entrenador, en un període d’interinatge a Vitòria. Era fa disset anys, el febrer del 2007, i el TAU va superar el Pamesa (71-65, amb 22 punts, 7 rebots i 35 de valoració de Luis Scola), en ple primer curs de Katsikaris a l’ACB.

Lezkano, nascut a Portugalete fa 51 anys, va ser ajudant de Dusko Ivanovic, Velimir Perasovic, Pedro Martínez i Bozidar Maljkovic. A mig curs 2006/07, Perasovic es va haver d’apartar de la banqueta per una angina de pit. El TAU va donar la responsabilitat a Lezkano, que va fer ple de victòries en l’Eurolliga (4) i, després de superar el Pamesa de Katsikaris, va acumular una altra victòria i una derrota a l’ACB abans de l’arribada de Maljkovic.

Ara, a Andorra, el basc ha seguit el mateix camí que li va permetre viure la primera arrencada com a tècnic ACB, en fer pujar el Breogán el 2018. A Lugo, hi va resistir 22 jornades. Amb el Morabanc, ha superat una sèrie nefasta –vuit derrotes seguides, una més que la que va costar el càrrec a Salva Camps a Girona– tot i que, després d’accelerar amb tres triomfs, ha perdut en les tres últimes cites.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)