Europeu

Ricky Rubio torna a la selecció espanyola

Bàsquet. És la novetat de la convocatòria de Scariolo, que inclou tres catalans més: Rudy, Parra i Sima

Sergio Scariolo, el tècnic de la selecció espanyola, ha donat una llista de catorze jugadors per afrontar la classificació per a l’Eurobasket 2025 de Letònia, Xipre, Finlàndia i Polònia en la qual destaca la presència de Ricky Rubio, que fa tot just dues setmanes que s’entrena amb el Barça i que podria retornar el dia 22 a Saragossa contra Letònia, sempre que no ho fes abans amb els blaugrana en la copa. El Barça dona avui la llista. Rubio va abandonar la concentració de la selecció espanyola l’estiu passat quan preparava el mundial per tractar la seva salut mental. Scariolo ha explicat que fa tres dies li va trucar: “Em va dir que li agradaria que el seu primer partit oficial fos amb la selecció. Va ser emocionant. Li vaig dir que redimensioni les seves expectatives. Que no esperi ser el MVP del mundial del 2019. Cal prudència i paciència.” Espanya, que defensa el títol, debutarà el dia 22 contra Letònia a Saragossa i el dia 25 s’enfrontarà a Bèlgica a Charleroi en el grup C, en el qual també hi és Eslovàquia. La resta de convocats són Alberto Abalde, Carlos Alocén i Rudy Fernández (Real Madrid); Darío Brizuela i Joel Parra (Barça); Victor Claver, Xavi Lopez-Aróstegui i Jaime Pradilla (València); Alberto Díaz i Yankuba Sima (Unicaja), Jaime Fernández (Lenovo Tenerife), Juancho Hernangómez (Panathinaikòs) i Sebas Saiz (Alvark Tokyo). Un total de quatre catalans amb Ricky Rubio, els badalonins Rudy Fernández i Joel Parra i el gironí Yankuba Sima.

Sis convidats

D’entre els convidats destaca el català de 19 anys Jordi Rodríguez (CB Prat). La resta són Hugo González i Eli John Ndiaye (Real Madrid); Sergio De Larrea (Horta Godella), Lucas Langarita (Casademont Saragossa) i Mario Sant-Supery (Tizona).

LA FRASE

Em va dir que li agradaria que el seu primer partit oficial fos amb la selecció. Va ser emocionant
Sergio Scariolo
Seleccionador espanyol

ELS PARTITS

Juga el dia 22 contra Letònia a Saragossa i el dia 25 a Charleroi contra Bèlgica
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)