ACB

El bàsquet català té el cor dividit

Copa. El Barça i el Baxi es juguen el bitllet per a les semifinals (18 h, MD) amb el precedent dels tres derbis igualats

Quarta entrega entre el Barça i el Baxi Manresa de la temporada. Fins ara els tres precedents han estat de màxima igualtat i no s’han decidit fins al tram final. Victòria blaugrana a la final de la Lliga Catalana a Lleida, triomf del Baxi al Palau Blaugrana a l’ACB i diumenge els de Grimau van vèncer en una estirada final al Nou Congost. Es poden sorprendre l’un a l’altre? Hi haurà alguna trampa defensiva però no hi haurà canvis substancials. Els dos estils estan definits i les rotacions seran determinants perquè els manresans aguantin el potencial dels blaugrana. El Baxi Manresa ha arribat només quatre cops a la copa i l’únic títol és el del 1996 a Múrcia amb Salva Maldonado a la banqueta, ara ajudant de Pedro Martínez. Precisament Pedro Martínez ha arribat a dotze tornejos del KO i, com reconeix, en deu no ha passat de quarts. Però la seva experiència i qualitat pot plantejar situacions complicades als de Grimau.

El Barça té la pressió de no poder fallar perquè el seu repte no és passar als quarts, sinó guanyar el títol. Només hi haurà poc més de 200 aficionats de cada club perquè l’ACB només va facilitar 180 abonaments per club. Si Pedro Martínez va destacar dijous que no hi haurà cap sorpresa tàctica, una manera d’amagar algunes de les seves cartes, ahir Roger Grimau va voler recordar que els duels que han jugat fins ara els dos equips no serveixen d’exemple més enllà de saber que el Baxi Manresa competeix: “La copa és especial, no té res a veure amb la lliga regular ACB. La pressió només ens la posem nosaltres, el que sé és que arribem bé i mentalment forts.”

L’Unicaja entra a escena

Els d’Ibon Navarro, vigents campions, toparan avui amb l’expert Tenerife de Vidorreta. Els malaguenys hauran de demostrar que no els pesa el fet de jugar a casa. El curs passat a la FIBA Champions League van perdre la final four al Carpena.

LA PRÈVIA

La pressió només ens la posem nosaltres, el que sé és que arribem bé i mentalment forts
Roger Grimau
TÈCNIC DEL BARÇA
Possibilitats de passar? He arribat dotze vegades als quarts i en deu m’han eliminat
Pedro Martínez
TÈCNIC DEL BAXI MANRESA
No ens afecta gens que els entrenadors i directors tècnics de l’ACB no ens posin com a favorits
Àlex Abrines
CAPITÀ DEL BARÇA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)