Més bàsquet

Esports

Joan Besora, un històric del bàsquet català

Sent ell l’entrenador, va dur el Bàsquet Manresa a la final de la copa del Rei de 1980, que es va disputar a Ferrol

L’exjugador i exentrenador de bàsquet Joan Besora Torredeflot, va morir dimecres, a l’edat de 81 anys. Natural de Freixinet de Riner (1942), va dur una llarga carrera vinculada al bàsquet, primer com a jugador i després com a entrenador. Com a jugador va estar en el CB Viladomiu Nou, i com a entrenador va començar pels equips de base del Bàsquet Manresa fins que l’any 1978 es va convertir en l’entrenador del primer equip. Hi va estar dues temporades, durant les quals va disputar 54 partits i en va guanyar 25. El moment estel·lar d’aquesta etapa va ser quan va dur l’equip a la final de la copa del Rei de Ferrol l’any 1980. Van perdre la final 92-83 contra el FC Barcelona dels Epi, Sibilio i Solozábal. Després va passar a entrenar el CB Navàs, on va fer una llarga carrera.

L’any 2018, la Fundació del Bàsquet Català el va designar Històric del Bàsquet Català per l’empremta que va deixar en l’esport al llarg de tots aquests anys de trajectòria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)