Europeu

Ricky Rubio torna a les pistes deu mesos després amb la selecció espanyola

Ricky Rubio ha tornat avui a jugar després de deu mesos en el partit de classificació per a l’Eurobasket 2025 que Espanya ha perdut contra Letònia per 75-79. De fet, Sergio Scariolo, el seleccionador estatal, l’ha situat de titular i ha desfet de bon començament la incertesa. El base del Masnou, que el dia abans admetia que estava nerviós com si fos “un rookie”, no jugava des del 23 d’abril amb els Cavaliers de l’NBA i, a l’estiu, quan la selecció espanyola preparava el mundial, va optar per abandonar la concentració per cuidar la seva salut mental. Lògicament, Ricky ha notat la inactivitat de deu mesos. Ha fet 11 punts amb una sèrie de 2/11 en tirs de camp i 6/9 en tirs lliures en 20:13 minuts. Però ha lluït amb cinc assistències, la seva gran especialitat. El jugador del Barça Darío Brizuela ha estat el màxim anotador de l’equip estatal amb 16 punts i hi ha afegit un rebot i una assistència. El letó Marcis Steinbergs (Baxi Manresa), per la seva banda, ha fet 7 punts, ha capturat 2 rebots i ha donat una assistència. Espanya jugarà diumenge a Charleroi contra Bèlgica (17.30 h) el segon partit de classificació.

Declaracions de Ricky

He tingut “molts” nervis, ha admès Rubio, que ha destacat que el seu amor al bàsquet “sempre hi ha sigut” i que ara vol tornar a a disfrutar “d’aquest joc tan bonic”. M’he sentit com un rookie però això és com aprendre a anar en bicicleta i em costarà, però estic content”, ha explicat en la zona mixta. També ha lamentat haver fallat “uns quants tirs”: “Al final es esport i de vegades es guanya i de vegades es perd”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)