ACB

Marcos dona la victòria al Girona sobre la botzina (78-77)

Novè triomf del Girona, el segon amb Katsikaris, els dos a casa, amb Juani Marcos anotant la cistella guanyadora a 0,2 segons. El conjunt gironí s’havia vist 15 avall quatre cops en la primera meitat, des del 9-24 al 20-35) i, millorant al darrera des de la meitat del segon quart, aconseguia posar-se per davant al final del tercer i en el tram final entre els triples de Susinskas (3/5) i Chery (4/6) arribava un amunt (76-75) amb el lituà fallant de la cantonada i Pustovy fent el 20è punt a 24 segons (76-77).

Katsikaris havia d’aturar el partit a 6:43 perquè només Djordjevic i d’ofensiu havia anotat (2-9) però les rotacions, a banda de veure els debuts de Birch (6-11) en el primer atac que participa i Chery (13-26 per acabar el primer quart i des de 4,6 m), només servien perquè els visitants anotessin a plaer mitjançant dos triples (6-16 i 6-19, Strelnieks i Howard), que tindrien continuïtat amb el segon del base letó (9-24) que responia el de Susinskas (9-21, 1/5 vermell), autor de 5 punts al primer quart.

Muñoz a 5:00 (20-35) per la mitja part anotava el cinquè triple visitant i Katsikaris tornava a aturar el rellotge, a ara 4:27 perquè només Iroegbu havia anotat en joc (15-28). Fjellerup anotava la segona després de la pausa (22-35) i s’asseia amb el 24-37 de 4,6 m (7/8 local). Vila en transició, Marcos al segon intent i de tir lliure i Iroegbu també de la línia (1/2) deixaven el 31 -37 a la mitja part amb l’11-2 des del temps mort local i sense encaixar en joc.

Fjellerup amb addicional (34-41) i Djordjevic al servei d’una antiesportiva a l’argentí, Susisnkas de tres (39-43 2/3) i Chery cap a dins ajustaven el marcador a 6:43 (41-43 temps mort de Moncho). L’intercanvi de triples amb Chery per als vermells (44-46) afavoria l’Obra, que lligava un 0-7 amb 5 punts de Timma i Pustovy de mitja distància (44-53). Susinskas de costat a costat, Birch amb 4 punts seguits i Marcos en una acció de murri rescataven els locals (52-54), mentre el base canadenc del Girona des de 6,75 m donava els primers avantatges locals de tres (55-54 a 1:39) i al contraatac (57-55 a 1:06) i Susinskas (1/2) deixava la màxima al final del tercer quart (58-55).

Birch amb addicional i amb un cop de dits enllaçava 5 punts a l’inici de l’últim quart (63-58) . Marcos al contraatac i Chery feien aixecar la grada (67-61 a 5:52, temps mort visitant) però Pustovyi amb dues cistelles ajustava el marcador (67-66). El tercer triple de Susinskas (70-66) no impedia que Mendoza empatés a 70, amb Martínez i Djordjevic fallant 2 tirs lliures cadascun mentre el dominicà capgirava el resultat (70-72). Chery amb l’ucraïnès al davant no fallava de tres (73-72) i Timma d’ofensiu al tir lliure de Pustovyi davant Berch feia el 73-75. Chery s’erigia en heroi (76-75, 4/6) però Minda fallava el seu i el 13 de l’Obradoiro de mitja distància anotava el 76-77 a 24,2. Marcos i Birch anaven a terra en l’últim atac i Susinskas aconseguia donar-li la pilota a Marcos, que in extremis, amb dos defensors a sobre i amb rectificat feia el 78-77 a 0,2.