ACB

Un visitant de cortesia

El Girona encaixa la setena derrota seguida a fora, després de veure’s amb 20 punts de desavantatge en el tercer quart (56-36), i malgrat els esforços no pot remuntar a Múrcia

UCAM Múrcia 81 Bàsquet Girona 73

UCAM MÚRCIA:Sant-Roos (4), Sleva (6), Todorovic (12), Dennis (12), Arturs Kurucs (3) –cinc inicial–; Rodions Kurucs (4), Caupain (10), Radovic (8), Radebaugh (11), Diagné (8) i Jelinek (3). 19/38 de 2, 9/28 triples (2 Ennis i Caupain i 1 Sleva, Todorovic, Arturs Kurucs, Radebaugh i Jelinek), 16/21 tirs lliures, 39 rebots (6 Todorovic), 16 assistències (4 Sant-Roos) i 95 de valoració (16 Diagné).BÀSQUET GIRONA:Iroegbu (6), Marcos (6), Martínez (5), Susinskas (3), Djordjevic (6) –cinc inicial–; Fjellerup (8), Vila (5), Goloman (12), Birch (8), Chery (14) i Caicedo. 17/40 de 2, 10/21 triples (3 Chery, 2 Marcos i Fjellerup i 1 Martínez, Susinskas i Vila), 9/13 tirs lliures, 34 rebots (6 Martínez), 16 assistències (6 Fjellerup) i 68 de valoració (14 Fjellerup i Goloman).PARCIALS:21-19, 27-13 (48-32), 18-23 (66-55) i 15-18 (81-73)

El Girona no se’n surt fora de casa, i si no té l’aigua al coll és gràcies a les dues victòries a Fontajau contra el Granada i l’Obradoiro, ja amb Fotis Katsikaris a la banqueta. Sense l’escalf de la seva afició no troba la continuïtat en el joc que li permeti ser competitiu, ni encara menys capgirar marcadors adversos –com sí que ha fet com a local– tal com li va passar ahir, perquè malgrat veure’s 20 punts per sota (56-36 a 6 minuts i mig per acabar el tercer quart), va ser capaç de lligar un 3-15 amb Caupain tancant el tercer quart parcial amb el seu primer triple en el darrer instant per a l’UCAM i, en l’últim, tallant la reacció blanca que havien obert Chery –autor de 10 punts al primer quart– i Martínez de tres també des de 6,75 m i després de rebot ofensiu (71-61 a 6:59). L’antiesportiva de Rodions Kurucs a Martínez, rectificada pels àrbitres a l’instant replay, seria el punt d’inflexió perquè el letó recuperava la pilota perduda de l’aler rubinenc (16 el Girona, 8 en el segon quart) i obria un 6-0 que deixava el marcador enllestit a 2:50 (77-63). Màlaga, Tenerife, Badalona, Vitòria i Gran Canària no són les millors places per posar fi a la mala ratxa, que s’allarga des del 4 de novembre a Palència.

El 2-6 inicial suposava una posada en escena millor a la dels anteriors partits però Chery sortia al rescat després que Ennis de costat a costat donés l’avantatge als locals (8-6), que lligarien un 12-2. El base canadenc enllaçava 7 punts (19-15) i després del tir lliure (1/4 visitant) i el tap de Birch tancava el primer quart amb el seu segon triple, a tauler en l’últim instant (21-19).

El Girona entrava en bonus a 8:18 per la mitja part, Goloman a 6:11 anotava els primers punts visitants de 4,6 m i Susinskas de 6,75 m la primera cistella (30-24 a 5:34, temps mort de Sito). Fjellerup anotava el quart triple gironí abans del descans (4/7) i, després, els de Marcos (56-43) i Vila a tauler (58-46) obrien el 3-15 amb el segon de l’aler argentí, el tercer de Chery i el primer de Martínez. El de Marcos al desnellaç, després que Birch anotés 5 punts seguits, només obrien la porta a un average particular (82-76) estèril i que també s’esfumava.

3
faltes
en atac (2 Birch i 1 Iroegbu) i 1 antiesportiva (Marcos) als blancs. Als morats, tècnica a Alonso per envair la pista (38-27).
10
punts
fa Chery al primer quart (2 triples). El base fa el tir lliure de la tècnica al segon quart i obre l’últim des de 6,75 m (66-58).
16
pilotes perdudes
del conjunt gironí, que en el segon quart acumula les mateixes que en l’últim partit a casa (8).
0
rebots ofensius
visitants en tota la primera meitat (4 els locals), al final de la qual el balanç era de 19-11 (63-18 en la valoració).

“No faré rotacions de col·legi”

“Ho vaig dir en la prèvia, si no iguales el seu nivell físic és molt difícil, perquè tenen més talent i profunditat. Jugant a casa han marcat la diferència en la primera meitat, i no m’ha agradat gens la nostra actitud defensiva. En la segona hem fet un esforç més gran, primer al darrere, i hem millorat en atac llegint millor la seva defensa, que és molt dura”, sintetitzava Fotis Katsikaris després d’encaixar la tercera derrota amb el Girona, la tercera en tres partits a fora. “Sé el grup que tinc, des del primer dia, i vaig a mort amb ells perquè has d’anar al cent per cent a la pista siguis com siguis, alt o baix, i després passem comptes. I no és el primer cop que ens passa, sinó que els jugadors ho entenen, han rebut el missatge i amb 14 jugadors no faré rotacions de col·legi perquè tots estiguin contents”, afirmava, contundent, el tècnic sobre l’actitud contra equips que tenen per sobre en la classificació, fins que s’acabi la lliga regular. L’entrenador, ovacionat a l’inici i escridassat per part de l’afició després, va elogiar els treballadors de l’UCAM, amb qui va coincidir en les seves dues etapes a Múrcia.