Lliga femenina

Repte majúscul

L’Spar Girona, que enllaça tres eliminacions en els quarts en l’àmbit FEB, té la propera Eurolliga més lluny

L’Spar Girona ja és a casa i fins demà passat no torna als entrenaments, amb el Celta a Fontajau dijous i la visita diumenge a Gernika, on hi han perdut el València, l’Avenida i el Saragossa aquest curs. L’Uni va arribar ahir a la tarda, després d’haver enllaçat la tercera desfeta en els quarts de final d’una competició FEB, contra l’Estudiantes (49-72). És la segona derrota contra les col·legials aquesta temporada i la tercera des que el club gironí va debutar en la màxima categoria (2009). És, també, la constatació que jugar unes semifinals ja no és bufar i fer ampolles. L’últim antecedent, la supercopa –final a quatre– a Vitòria al principi de la temporada passada, després de perdre les de la Lliga Catalana a Fontajau contra el Barça CBS.

Disputar títols i classificar-se per a la propera Eurolliga, l’objectiu que s’havia marcat el club a l’estiu quan va renovar la plantilla –vuit fitxatges, que amb els de Gardner i Nicholson són deu, Íñiguez a banda– és un repte majúscul perquè l’equip torna a anar coix per les baixes –l’any passat a Saragossa contra el Gernika (65-79) eren set jugadores inclosa Shay Murphy, que jugava amb una mà– i el criteri per accedir a la màxima competició obliga l’Spar a arribar a la final de la lliga per primer cop des del 2019.

Raquel Carrera (1,88 m, 2001) es va trencar el lligament encreuat del genoll dret dijous en el triomf del València sobre el Guipúscoa (63-55), una lesió que deixa la gallega –màxima anotadora del campió de lliga– sense Jocs i que des de la cita de Tòquio, s’afegeix a les d’Irati Etxarri i María Araújo el curs passat i Helena Oma aquest pel que fa les jugadores de la selecció espanyola. Són tres LCA i les dues darreres per segon cop (2021 i 2020, respectivament). Laura Gil també es va fracturar l’Aquil·les el 2022, com Rebekah Gardner al febrer.

El València i l’Estudiantes juguen la primera semifinal de copa al migdia (12 h) i l’Avenida i el Casademont (15 h) repeteixen la final del 2023 (55-51) després de superar ahir el Gernika (66-56) i el Ferrol (75-49), respectivament.

LES DADES

5
anys
fa que l’Uni no juga la final de la lliga, el mínim requisit per assolir el seu objectiu de la temporada.
10
fitxatges
du el club gironí aquest curs, 8 a l’estiu i Gardner i Nicholson, a més del relleu a la banqueta.
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)